Tecuci: Cine s-a mai angajat la „statˮ în ultimii patru ani

 

Am decis să facem o recapitulare cu personalul angajat în instituțiile administrației locale, persoane încadrate pe mandatul Hurdubae. Este posibil să mai fi omis unele nume, dar puteți dv., cititorii, să le adăugaţi.

Sunt 12 persoane angajate la Direcţia de Asistenţă socială Tecuci, pe mandatul actualului primar. Acestea au susținut concursuri discutabile sau pur si simplu au fost numite în unele funcții. Criteriile angajărilor efectuate au fost pur politice şi regăsim copiii unor consilieri sau membri activi ai PSD.

Așadar, pe parcursul celor patru ani, au fost puși pe funcții diverse la Asistența socială următorii: Andreea Paic – fiica consilierei PSD Gina Dumitriu, vocala Jeni Doina Iftimie, Nicoleta Dorina Joghiu – fiica membrului pesedist Huzum, Camelia Cioară, Orlando  Oancă – fiul consilierului Samir Oancă, Daniel Vrăjescu – fiul membrului vocal de la PSD, Irina Vîlcu, Alexandru Hîncu, Veronica Vîrlănuță – soția directorului adj. de la CUP Tecuci, Daniela Dojană, Ionica Nasie – redirecționată de senator Butunoi de la biblioteca comunală Matca, Elena Vîlcu.

La Casa de cultură a fost angajată Oana Atomei – membru de partid care se regăsește chiar la coada listei de consilieri PSD pentru alegerile din septembrie. Funcționara are aproape o lună de zile de când face campanie partidului, vecinii ei spunând că umblă îmbrăcată cu tricou și șapcă inscripționate cu sigla partidului de ceva vreme, dar, în același timp, mimează că lucrează în instituție pentru a beneficia de salariu. Practic face politică pe banii contribuabililor.

Tot la această instituție au fost angajați Dănuț Vîță, un muncitor și o femeie de serviciu care comercializa ouă și își aducea de acasă rufele la spălat în mașina instituţiei de cultură.

Biblioteca municipală a angajat o îngrijitoare,  o bibliotecară – Alina Mircea, iar la începutul acestui an a schimbat conducerea, în prezent fiind manager Daniela Grigoraș.

Colectivul Muzeului tecucean s-a mărit cu următorii salariați: Viorel Burlacu, Daniel Dojan, Emilia Sturzu și Cati Claudia Bogdănoiu.

La Serviciul de Evidența Persoanelor au angajat tot membri PSD, respectiv: Dragoș Stanciu, Emil Pleșu – soțul contabilei de la Școala 10, care, la rându-i este trecută pe actuala listă a Consiliului local și Emil Capmare. Menționăm că ultimii doi angajați primesc și pensii din cadrul Armatei. Și la această instituție au angajat îngrijitor, Jenica Vătavu.

La Poliția locală au plecat de bună voie o parte din vechiul colectiv datorită atitudinii dificile a celui numit director, Marin Moraru. Administraţia a avut grijă să angajeze alții, aleși pe sprânceană.

Multe angajări au fost făcute și la Piață, CUP, Administrarea cimitirului, Spital. Până când nu va exista o administrație transparentă nu vom ști câți și care sunt persoanele încadrate din 2016 încoace.

După patru ani și jumătate, cu toate că fiecare instituție are un site propriu, cei care se ocupă cu actualizarea site-urilor nu au reușit, sau nu au vrut, deşi sunt obligaţi prin lege să facă o categorie cu declarațiile de avere sau una privind colectivul acestor instituţii.