PSD ne pregăteşte o nouă deziluzie: Promisiuni electorale marca Hurdubae şi Grosu

 

La începutul campaniei electorale pentru alegerile locale din acest an, mai precis în data de 31 august 2020, Consiliul local Tecuci a aprobat atribuirea de terenuri tinerilor până în 35 de ani, conform Legii 15/2003, unui număr de 29 de persoane.

De ce tocmai acum? Administraţia Hurdubae a avut patru ani la dispoziţie, dar a ales să o facă în prag de alegeri.

Interesant este faptul că 19 dintre dosarele aprobate au fost cereri depuse după data de 4 august, mai precis în perioada 4 – 21 august 2020. Alte 32 persoane au depus dosare în perioada 3 august – 7 septembrie 2020. Aceste dosare aşteaptă votul consilierilor în şedinţa Consiliului local Tecuci din data de 21 septembrie 2020.

Dat fiindcă am fost înştiinţaţi că Grosu Constantin aduce în Primărie tineri de o anumită etnie, cărora Hurdubae le promite teren de casă în schimbul votului, am făcut o analiză a perioadei în care au fost depuse ultimele 51 dosare. Perioada de referinţă este 3 august – 7 septembrie 2020.

Aşa cum se poate observa, a existat o intensificare a numărului de dosare depuse în zilele de 6, 17, 26, 28 şi 31 august, cu vârfuri în zilele de 14 august şi 3 septembrie 2020.

Pe de altă parte, pentru zona Văleni, acolo unde administraţia Hurdubae spune că a identificat 127 loturi de teren, nu există un PUZ. Conform unui referat întocmit de arhitectul şef al Primăriei Tecuci, pentru acest PUZ este necesară alocarea sumei de 50.000 lei.

Chiar şi în aceste condiţii, „este posibilă solicitarea de către Agenţia de Mediu unui punct de vedere al Apelor Române, respectiv solicitarea unui studiu de inundabilitate”, se arată în oferta pentru întocmirea documentaţiei PUZ pentru zona str. Văleni – Obor Tecuci.

Cu alte cuvinte, deşi li se promite tinerilor teren nu se ştie dacă acolo se pot construi case. Însă cu promisiunile primarului în exerciţiu ne-am convins de mult. Aşteptăm un edil care pune preţ pe promisiunile făcute în faţa tecucenilor.

 

One thought on “PSD ne pregăteşte o nouă deziluzie: Promisiuni electorale marca Hurdubae şi Grosu

  1. grosu constantin călărește orașul de peste 20 ani. Din fericire, senatorul Stânga i-a interzis întoarcerea în PNL, dacă vrem să scăpăm de spartacus trebuie să piardă și Gavril, prietenia cu grosu daniel virgil fiind notorie.

Comments are closed.