Nereguli la Spital. Situaţii semnalate de Vasile Diaconu

 

Una dintre cele mai active voci în Consiliul local din actualul mandat a fost prezentă astăzi, 18 septembrie, la Radio Tecuci unde a vorbit despre problemele cu care se confruntă comunitatea tecuceană.

Vasile Diaconu, căci despre el este vorba, a vorbit, printre altele, despre sistemul sanitar tecucean, amintind că Spitalul „Anton Cincu” Tecuci nu a primit fonduri de la Consiliul judeţean, chiar dacă acest consiliu a dat bani la alte spitale. Cu această ocazie a prezentat unul dintre proiectele sale, care are în vedere susţinerea intereselor contribuabililor tecuceni în Consiliul judeţean Galaţi.

„Unul dintre proiecte ţine de sănătate. Când s-a preluat Spitalul Tecuci la Consiliul local Tecuci s-a făcut o greşeală. La momentul respectiv spitalul trebuia să rămână în subordinea şi în finanţarea Consiliului judeţean. Nu este numai un spital orăşenesc, strict pentru Tecuci, deserveşte o întreagă zonă. Noi, Consiliul local, finanţăm investiţii şi plătim utilităţi şi restul din Consiliul local Tecuci, iar toată zona nu contribuie cu nimic. Cei care vin decontează serviciile medicale prin Casa de asigurări Galaţi. O să facem nişte propuneri să vedem cum rezolvăm şi problema asta”, a declarat Vasile Diaconu.   

Acesta a vorbit şi despre transformarea spitalului într-un troc politic, amintind de numirea unui fost consilier PSD la conducerea unităţii medicale.

„A fost numită dna Diaconu (Monica Petronela – n.r.). Eu consider că iarăşi s-a făcut o greşeală eliminând un specialist, un doctor, şi aducând o persoană care până la momentul respectiv, numită politic administrator la spital, n-avea nici o legătură cu managementul sanitar”, a precizat fostul consilier local.

Vasile Diaconu are o experienţă de trei mandate în Consiliul local Tecuci şi candidează pentru funcţia de consilier judeţean din partea PNL la alegerile locale din 27 septembrie 2020.  

 

error: Content is protected !!