La o săptămână de la începerea şcolii încă se caută soluţii pentru găzduirea preşcolarilor de la Grădiniţa 7

 

Astăzi, 21 septembrie 2020, a avut loc ultima şedinţa ordinară din acest mandat a Consiliului local Tecuci. Tot astăzi, ordinea de zi a şedinţei a fost suplimentată cu un „Proiect de hotărâre privind închirierea unui spațiu cu destinație grădiniță”.

Concret, în data de 14 septembrie, o dată cu începerea noului an şcolar, municipalitatea şi-a dat seama că Grădiniţele Nr. 7 şi „Neghiniţă” nu pot funcţiona în imobilul situat pe str. Elena Doamna, nr. 8.

„Se aprobă închirierea pentru o perioadă determinată a unui spaţiu destinat activităţilor preşcolare pentru un număr de 34 copii; Închirierea imobilului se va face până la amenajarea sau eliberarea unui spaţiu aparţinând Municipiului Tecuci ce poate asigura condiţiile impuse învăţământului preşcolar”, se arată în proiectul care a fost supus hotărârii.

„Imobilul din str. Elena Doamna nr. 8 a găzduit în anul şcolar 2019 – 2020 preşcolari din Grădiniţa nr. 7 şi Neghiniţă. În condiţiile actuale generate de pandemia Covid 19, precum şi numărul mare de copii înscrişi pentru anul şcolar 2020 – 2021, se impune asigurarea unui spaţiu corespunzător pentru desfăşurarea cursurilor stabilite prin programa şcolară”, se specifică în referatul de aprobare ataşat proiectului.

Din martie până în septembrie sunt şase luni. În aceste luni municipalitatea ar fi avut timp să organizeze licitaţii peste licitaţii astfel încât să asigure preşcolarilor condiţii adecvate la începerea noului an şcolar. Dar municipalitatea a fost mai preocupată să organizeze licitaţii pentru vânzarea terenurilor de la unitatea militară. Până acum a organizat două astfel de licitaţii.

Suntem pe ultima sută de metri, a venit timpul să schimbăm ceva. Cel mai nimerit este să lăsăm actuala conducere a municipiului să plece acasă fiindcă, aşa cum putem vedea cu toţii, au alte preocupări decât cele administrative.

 

2 thoughts on “La o săptămână de la începerea şcolii încă se caută soluţii pentru găzduirea preşcolarilor de la Grădiniţa 7

  1. Voi chiar credeti ca intr-un oras din Franta sau Germania de marimea Tecuciului stau cetatenii sa se gandeasca daca l-ar mai alege pe un primar care e clar ca nu poate si nu stie!Tecuceni,optiunea e una singura acum -plecarea incompetentului- si solutia e la fel de simpla,un om care stie si poate.Hai la vot ca sa-l trimitem pe asta in somajul de unde a venit-mai ales ca acum ajutorul de somaj va fi mult mai mare,deci,indirect,ii facem un bine.

  2. Va fi probabil cel mai bogat șomer tecucean, cu un cont extrem de gras și o mașină mai mult decât onorabilă. Autoritățile și instituțiile permit.

Comments are closed.

error: Content is protected !!