Lucian Costin (PNL) se detașează în câștigător pentru Primăria Tecuci

 

Cu mai puțin de o săptămână înainte de alegerile locale, Lucian Costin (PNL este preferat de majoritatea tecucenilor

Un sondaj de opinie realizat în perioada 14 – 17 septembrie, în municipiul Tecuci, îl plasează pe Lucian Costin (PNL), cu 33,7% dintre opțiuni, drept candidatul cu cele mai mari șanse la câștigarea Primăriei Tecuci. Pe locul al II-lea se situează actualul edil, Cătălin Hurdubae (PSD), cu 23,4%, iar pe locul al III-lea, Claudiu Gavril, cu 12,3 %.

Față de un ultim sondaj, realizat în luna august, Claudiu Gavril este cel care a pierdut cea mai încredere în rândul tecucenilor, circa 5%, ca urmare a dezvăluirilor presei naționale referitoare la  legăturile sale cu lumea interlopă din Tecuci. Lucian Costin și-a urmat trendul ascendent, pentru că este singurul candidat care a venit cu soluții concrete pentru dezvoltarea orașului și, în plus, este tecucean, aspect care pare să conteze în rândul electoratului. În ceea ce-l privește pe Cătălin Hurdubae, acesta este așteptat să scadă în încrederea electoratului, pentru neregulile descoperite de Ministerul Lucrărilor Publice, nereguli pentru care, au anunțat aceștia, îl vor da pe mâna procurorilor DNA.

În ceea ce privește partea a II-a a clasamentului, surprizele nu sunt mari, variabilele față de luna august situându-se în maximum 2%. Surprinde însă scorul mic înregistrat de ALDE, un partid pe cale de dispariție care, la Tecuci, se încadrează în marja de eroare.  

Sondajul a fost efectuat în perioada 14 – 17 august, la comanda Curierul Media Tec. Au fost intervievate 984 de persoane, prin metoda discuției față în față. La alegerea eșantionului reprezentativ, s-au avut în vedere vârsta, sexul, profesia și studiile celor intervievați. Marja de eroare a cercetării sociologice la nivelul întregului eșantion este de 3,6%, iar nivelul de încredere de 96,1%.

 

 

Articol publicat la comanda Partidului Naţional Liberal – Filiala Galaţi, CMF 21200012.

One thought on “Lucian Costin (PNL) se detașează în câștigător pentru Primăria Tecuci

  1. Dacă dorim cu adevărat schimbarea trebuie să ieșim la vot.
    Dacă stăm acasă putem avea surpriza să rămânem pe cap cu Hurdubae încă patru ani.

Comments are closed.