Fapte, nu vorbe!

 

Un an şi jumătate. Atât a trecut de când primarul Hurdubae ne asigura că zona de la CEC are 90 % şanse să fie reabilitată. Zona se află pe str. 1 Decembrie 2019, lângă biserica Maica Precista.

În dezbaterea publică din 4 martie 2019, Viorel Burlacu, ajuns director de muzeu după o campanie asiduă în favoarea PSD, a venit cu o propunere menită să scoată această zonă din dezastrul în care se află. De altfel mizerie este în tot municipiul, dar Burlacu fiind uns director s-a gândit că vocea lui contează. Şi s-a gândit prost.

 „În spatele blocului AG 4, zona CEC, este o zonă verde care este în mare parte deteriorată. Aş dori readucerea la forma iniţiala a acestui spaţiu verde”, au fost cuvintele lui Burlacu.

„Această zonă are şanse 90 % să intre în reabilitare”, a spus la acea vreme Hurdubae.

Se pare că nici 90 % nu mai este ce era odată, dovadă stând faptul că această zonă, ca de altfel tot oraşul, se află, încă, într-o stare deplorabilă. Propunerea a intrat pe o ureche şi i-a ieşit pe cealaltă primarului în exerciţiu. S-a oprit doar atât cât să aflăm că are şanse de 90 % ca să crească mare.

Acum, după un an şi şase luni, reabilitarea promisă a fost uitată. Aceasta nu îl împiedică pe Hurdubae să facă alte şi alte promisiuni, chiar dacă pe cele făcute nu a reuşit să le îndeplinească.

Fotografiile realizate astăzi, 25 septembrie, în zona despre care vorbim, sunt elocvente pentru ceea ce înseamnă şanse de 90 % ca ceva, orice, să fie reabilitat în Tecuci potrivit administraţiei PSD.