Tecuciul sub asediul interlopilor. Dosar penal pentru coruperea alegătorilor

 

Fierbere mare în această dimineață, pentru aducerea tecucenilor la urne. Așa cum era de așteptat, unii nu se dau în lături de la nimic în încercarea de a pune mâna pe oraș și folosesc metode ilegale pentru coruperea alegătorilor, în special prin oferirea de bani.

La Tecuci a fost semnalată o tentativă de fraudare masivă a alegerilor prin cumpărarea de voturi. Este rezultatul a ceea ce postul B1 atrăgea atenţia în urmă cu două săptămâni în privinţa posibilităţii ca un reprezentant al lumii interlope, Nicuşor Calu, anchetat la această oră, să cumpere voturi pentru un anumit candidat.

Faptele au avut loc astăzi la terasa Ciuperca din zona Profiriu.

La presiunile Prefecturii judeţului Galaţi au intervenit jandarmii şi poliţiştii, iar mai multe persoane dau declaraţii la această oră.

La secţia de la Şcoala nr. 2, din cauza aceleiaşi persoane şi a unei tentative de cumpărare a voturilor a fost oprit procesul de votare.

Poliția a deschis deja un dosar penal pentru ilegalitățile semnalate, amenințări și injurii, grupul vizat fiind condus de Nicușor Calu.

O altă ilegalitate care trezește serioase suspiciuni privind încercarea de fraudare a alegerilor este dispariția, în această dimineață, a două sute de buletine de vot pentru primar, de la una din secțiile din oraș.