Tu ce ai făcut pentru a preveni răspândirea coronavirusului?

 

Ultimele luni au fost marcate de o avalanşă de acţiuni împotriva măsurilor luate de Guvern pentru a încetini sau stopa răspândirea noului coronavirus.

Printre cele mai cunoscute se află declararea ca neconstituţionale a unor măsuri impuse de Guvern în urma unor acţiuni iniţiate de Avocatul Poporului. Apoi a urmat două săptămâni de vid legislativ fiindcă majorităţii din Parlament, cu PSD în frunte, i-a fost greu să se decidă asupra unei legi care să îi păzească pe românii sănătoşi de cei infectaţi.

Chiar dacă în nenumărate rânduri s-a atras atenţia privitor la necesitatea purtării unei măşti de protecţie, precum şi la respectarea unor măsuri de igienă, cum ar fi spălatul cât mai des pe mâini, aceste sfaturi nu au fost luate în serios. Mai mult, există manifestări împotriva purtării măştii de protecţie şi a regulilor instituite, una dintre acestea având loc sâmbătă în capitală.

Este o luptă inegală. Pe de o parte sunt cei care respectă regulile, care luptă pe brânci în spitalele ce nu mai fac faţă, pe de altă parte cei care instigă, care răspândesc cu bună ştiinţă virusul.

În acest context, una dintre cele mai importante sărbători creştin ortodoxe – Sărbătoarea Sfintei Parascheva nu va mai avea splendoarea din alţi ani. Pe marginea acestui subiect înalţi responsabili ai Bisericii au avut declaraţii instigatoare.

Un alt subiect controversat este cel al închiderii restaurantelor şi barurilor. Şi în acest caz au existat manifestaţii.

Pe de altă parte, încă de la începutul verii se ştia că va exista un al doilea val al infecţiilor cu COVID-19 şi stătea în puterea noastră să facem astfel încât să nu fie la fel de puternic precum primul. Fără să se înţeleagă că tot noi suntem cei care suferim, se continuă cu aceeaşi revoltă împotriva regulilor instituite.

Toţi se aşteaptă ca Guvernul să rezolve această problemă, dar niciunul dintre cei care sunt revoltaţi nu se întreabă „Eu ce am făcut pentru stoparea coronavirusului?”.

La final se pare că singurul lucru pe care cei revoltaţi l-au făcut a fost să pună beţe în roate celor care încercau să facă ceva pentru prevenirea răspândirii coronavirusului. În modul acesta nu ne vom mai face bine niciodată.

 

error: Content is protected !!