Măgăriile administrației PSD pe ultima sută de metri

 

Marin Moraru, pensionar din cadrul Armatei, a fost numit director executiv la Poliția locală Tecuci în urmă cu patru ani de administrația Hurdubae.

Zilele trecute, Moraru a împlinit 65 de ani, vârsta de pensionare. Cum spera să mai iasă un mandat Hurdubae sau măcar cumătrul lui, Claudiu Gavril, actualul director nu a luat în calcul că va avea nevoie de prelungirea activității la conducerea Poliției locale. Omul vrea în continuare să îşi continue activitatea unde are salariu de 7.987 lei lunar.

Săptămâna trecută, Moraru a întrebat secretarul dacă i se poate prelungi mandatul, iar acesta i-a răspuns că numai primarul e în măsură să decidă așa ceva. Primarul, Lucian Costin, a fost sunat și a spus că nu este de acord.

Ca să poată rămâne în continuare director, Moraru împreună cu Hurdubae au făcut uz de putere și de ilegalitate ieri, făcând o prelungire a mandatului de director la locală, cu încă trei ani peste vârsta de pensionare.

În fapt, Cătălina Codău, șefa de la Registratură și Comunicare, le-a dat un număr de ordine vechi, din 27 iulie 2020, pentru a-i putea prelungi și semna Hurdubae referatul.

Se știe că la Registratură se păstrează unele numere de ordine pentru a se folosi la nevoie. Așa s-a procedat și ieri, taman ca lui Marin Moraru să  i se aprobe cerința de prelungire.

Din păcate, pentru cei care au luat această decizie, s-a uitat esențialul: cererea aceasta trebuia să ajungă la secretarul unității astă vară, când era datată, nicidecum ieri, după zbaterile lui Moraru care datează de două săptămâni, de la alegerile locale.

Am sunat-o pe consiliera juridică a Poliției locale, Simona Stoian să o întreb de starea actuală a directorului Moraru și a precizat că domnul în cauză trebuia să primească  decizia de suspendarea activității la împlinirea vârstei de pensionare, dar compartimentul Resurse umane din cadrul Primăriei nu a trimis nimic până în prezent.

Rodica Chiriac de la Resurse umane pasează vina în cârca celor de la Poliția locală, spunând că era de datoria lor să trimită înștiințare că Moraru a făcut vârsta de pensionare. Practic, nimeni nu e vinovat, toți cunosc faptul că directorul a făcut vârsta pensionării dar nu se intervine pentru a acționa legal, adică să-i facă dosarul și să părăsească postul cu fruntea sus.

Avem de-a face cu o clică de persoane care se complac în golănii pentru ca un pensionar din cadrul armatei să mai încaseze un salariu nesimțit, asta în timp ce tinerii cu studii nu găsesc un loc de muncă, fiind nevoiți să părăsească Tecuciul.

 

One thought on “Măgăriile administrației PSD pe ultima sută de metri”

  1. Cătălina Florentina Codau, șefă la Registratură, Comunicare și Protocol nu are studii de specialitate ci este economist-contabil, a fost contabil sef al Poliției Locale. Anul trecut a aranjat respingerea unui candidat la postul de consilier superior, cu studii în domeniu și vechime, interpretând rău voit legea. Respectivul candidat este licențiat în științe politice, una dintre specializări fiind ,, comunicare politică și relații publice”.

Comments are closed.