Sancţiuni pentru nerespectarea măsurilor sanitare

 

Dat fiind contextul epidemiologic actual, în ultimele 24 de ore peste 50 de jandarmi gălățeni au executat 13 misiuni de ordine publică, pentru verificarea respectării măsurilor sanitare și a distanțării fizice, cât și pentru menținerea unui climat de ordine și siguranță publică la nivelul județului Galaţi.

De asemenea, în localitățile unde a fost instituită carantina, respectiv comuna Cuca și un cartier din comuna Ivești, jandarmii au fost sprijiniți în asigurarea măsurilor specifice carantinei de către efective ale poliției și poliției de frontieră, astfel încât să se răspundă eficient la solicitările cetățenilor și la verificarea măsurilor epidemiologice.

Pentru nerespectarea măsurilor de prevenire și combatere a efectelor pandemiei cu noul coronavirus, jandarmii au aplicat șase sancțiuni contravenționale, dintre care cinci au fost avertismente și o amendă în cuantum de 500 lei.

Sancțiunea a fost aplicată după ce contravenientul a fost atenționat în repetate rânduri că este interzisă ieșirea din zona de carantină, acesta încercând de fiecare dată să înșele vigilența oamenilor legii.

Totodată, pentru refuz de legitimare și proferarea de injurii, trei persoane au fost sancționate cu amendă în valoare totală de 500 lei.