Lansare proiect CRESC- Comunități Reziliente prin Educație pentru Sănătate şi Cultură

 

Finanțat cu sprijinul Agenției Naționale pentru Romi, Guvernul României

Asociația Centrul Cultural al Romilor O Del Amenca, anunță lansarea proiectului Comunități Reziliente prin Educație pentru Sănătate și Cultură, proiect ce se va desfășura în perioada august 2020 – noiembrie 2020, în localitatea Barcea, Județul Galați.

Obiectivul general al proiectului vizează informarea, conștientizarea și implementarea unui stil de viață sănătos, pentru locuitorii comunei Barcea din Județul Galați, precum și promovarea elementelor de identitate și cultură.

Obiective specifice:

– Creșterea interesului a 237 de elevi pentru cultura romă și elemente identitare, inclusiv educarea acestora în spiritul unui mod de viață activ, bazat pe adoptarea unui stil de viață sănătos.

– Îmbunătățirea cunoștințelor a 150 de femei din comunitatea de romi din localitatea Barcea în ceea ce privește educația pentru sănătate, a riscurilor de îmbolnăvire a familiei, inclusiv educarea acestora în vederea limitării răspândirii virusului COVID 19.

Proiectul urmărește implementarea celor opt activităţi, după cum urmează:

– Activitatea nr. 1 – informare și vizibilitate – asigură transparența proiectului, a vizibilității Agenției Naționale pentru Romi;

– Activitatea nr. 2 – Identificarea și inventarierea nevoilor medico-sociale ale beneficiarilor;

– Activitatea nr. 3 – Competiție si expoziție Photo Voice;

– Activitatea nr. 4 – Program online de mentorat – Baro phral thai phei – asumarea identității, stima de sine, adoptare stil de viață sănătos;

– Activitatea nr. 5 – Concurs și realizare a unei expoziții cu exponate din cultura materială și imaterială a etniei romilor și a populației majoritare, în mediul online;

– Activitatea nr. 6 – Competiție de dans (Șukar te khelas);

– Activitatea nr. 7 – Promovarea unui stil de viață sănătos prin practicarea sportului și a mișcării;  

– Activitatea nr. 8 – Ateliere tematice de educație pentru sănătatea maternală, combaterea violenței domestice și planning familial.

La finalul proiectului ne dorim să avem atât persoane informate cât și asumate din punct de vedere al identității culturale, precum și preluarea unui stil de viață sănătos și care respectă măsurile de siguranță impuse de Ministerul Sănătații, împotriva noului virus coronavirus.

 

Implementator proiect Centrul de Cultură al Romilor O Del Amenca

Despre asociație: Asociația Centrul Cultural al Romilor O Del Amenca, este o asociație non profit, care sprijină și implementează activități culturale, sociale și educaționale, precum și elemente de combatere a disciminării și promovarea identității rome.

Date de contact: contact@odelamenca.ro

 

error: Content is protected !!