Fereastră deschisă către viitor

 

Școala Gimnazială Numărul 1 din Barcea a căutat și a găsit soluții pentru a minimaliza pe cât posibil absenteismul elevilor în cadrul lecțiilor ținute online și ridicarea standardelor educaționale în contextul pandemiei COVID-19.

În acest context, a luat naștere proiectul „Fereastră deschisă către viitor”, proiect finanțat prin programul Start ONG, lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow, ce a avut ca obiectiv principal dotarea școlii cu tablete pentru elevi și laptopuri pentru cadrele didactice.

Ca urmare a faptului că acest proiect a fost selectat ca fiind câștigător, școala a obținut o susținere financiară de 23.900 lei (5.000 Euro), bani cu care s-au achiziționat 20 de tablete pentru elevi și 8 laptopuri pentru cadrele didactice.

„În contextul pandemiei cu COVID-19, școlile din România se confruntă cu reale probleme în ceea ce privește organizarea învățării online.

Proiectul <Fereastră deschisă către viitor>, aplicat și câștigat de școala noastră, este un proiect care vine în sprijinul elevilor și profesorilor școlii în contextul pandemiei cu periculosul virus ce ne-a schimbat viața peste noapte, ajutând la integrarea cât mai multor elevi în activitățile de învățare online și totodată la pregătirea unității de învățământ pentru etapa post-covid, când școlile se vor redeschide, iar toți elevii vor veni din nou la școală în format fizic”, a declarat responabilul de proiect, Prof. Ionuț Barbu.

Start ONG este un program lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow. Domeniile vizate sunt: educație, sănătate, mediu, social și cultură. Valoarea totală a programului este 500.000 euro.

Programul Start ONG este cel mai simplificat instrument de finanțare comunitară destinat ONG-urilor tinere, instituțiilor non-administrative și grupurilor informale, de inițiativă.

 

 

error: Content is protected !!