Şcolile vor fi închise, masca devine obligatorie

 

Astăzi, 5 noiembrie, președintele Klaus Iohannis a anunţat noi măsuri privind prevenirea răspândirii coronavirusului. Anunţul vine după ce la nivel naţional s-au înregistrat aproape 10.000 de cazuri noi.

„În plan național, școlile să treacă toate în online, angajații și din public și din privat să treacă la telemuncă. Peste tot unde este posibil, magazinele trebuie să fie închise seara, cel târziu la ora 21, circulația pe timpul nopții trebuie restricționată, petrecerile publice și private interzise.

Târgurile și piețele trebuie închise, portul măștii trebuie să devină obligatoriu peste tot în țară în toate locurile publice, indiferent dacă este în interior și exterior, iar firmele și autoritățile trebuie să își decaleze programul de funcționare, astfel încât transportul public să funcționeze cu o încărcătură mai mică, permițând astfel distanțarea suficientă”, a precizat președintele Iohannis, în ședința de Guvern din această seară.

Pe de altă parte, premierul Ludovic Orban a declarat că „măsurile transmise de președinte trebuie transpuse în ordonanța de urgență privind starea de alertă. Este și bine ca să fie cunoscute înainte”.

Noile măsuri vor intra în vigoare la începutul săptămânii viitoare.