Ministrul Educaţiei: „Tezele nu se mai susțin în acest an școlar”

 

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a declarat că elevii nu vor mai da teze în acest an şcolar. Acestea vor fi înlocuite cu evaluarea sumativă.

„În ceea ce privește susținerea tezelor, după consultarea pe care am avut-o cu toți factorii implicați, am luat decizia ca acestea să nu se mai susțină anul acesta școlar”, a declarat ministrul Educației.

Măsură anulării tezelor vine după ce Ministerul Educaţiei a decis ca olimpiadele și concursurile școlare să fie suspendate.

„Să nu uităm că tezele se susțin la doar două sau trei discipline, în rest se realizează evaluarea sumativă. Deci, tezele nu se susțin, însă au fost înlocuite cu evaluarea sumativă.

Pentru elevii de clasa a VIII-a și a XII-a, începând cu semestrul al doilea, pe lângă aceste lecții pe care le vom face, vom avea măsuri concrete. Vor fi teste de antrenament săptămânale, disponibile și acum pentru elevi pe site-ul Ministerului Educației, vom continua programul teleșcoala și vom continua și pregătirea față în față”, a anunțat ministrul Monica Anisie.

 

error: Content is protected !!