Apel la memorie: Ce a însemnat majoritatea toxică PSD – ALDE

 

Campania electorală pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie a demarat vineri. Aşa cum ne-a obişnuit, PSD a început iar să promită, chiar dacă promisiunile făcute în 2016 nu au fost îndeplinite.

Cetăţenii cu drept de vot, şi nu numai, se întreabă, pe bună dreptate, cum poate PSD să mai promită din moment ce nu se simt obligaţi să îşi îndeplinească promisiunile. Este evident faptul că formaţiunea social democrată are nevoie de un vot de blam, astfel încât, altă dată, PSD să îşi ia în serios propriile promisiuni.

Promisiunile făcute de PSD în 2016

Cap. Drumuri

Promisiuni: 2.500 km drumuri asfaltate; finalizare tronson Lugoj – Deva; finalizare autostrada Sibiu – Pitești; finalizare centura Capitalei; finalizare București – Oradea (Borș), inclusiv tronsonul Comarnic – Brașov; demararea lucrărilor la autostrada Tg. Mureș – Iași – Ungheni.

Realizări: 58 km din 99 km tronson Lugoj – Deva; 29 km din 483 km autostrada București – Borș.

Cap. Sănătate

Promisiuni: un spital metropolitan; 8 spitale regionale

Realizări: studii de fezabilitate pentru 3 spitale.

Cap. Economie

Promisiuni: reducerea TVA la 18%; majorarea pensiilor cu 40%; majorarea etapizată a salariului minim; majorarea salariilor bugetarilor cu 56% până în 2020.

Realizări: reducerea TVA la 19%; majorarea salariilor bugetarilor parțial; majorare salariu minim; taxe noi pentru domeniul bancar, energetic și din comunicații.

Acestea sunt doar o parte dintre promisiunile social democraţilor. PSD crede că le-am uitat, dar nu este aşa.

Împreună cu ALDE, PSD a creat o majoritate toxică în Parlament şi a legiferat o serie de legi care au provocat dezastre sociale

Nu putem uita Ordonanţa 13, care a scos sute de mii de oameni în stradă. Nu se poate trece cu vederea 10 august 2018, atunci când mii de bătrâni, femei și copii au avut de suferit în Piața Victoriei. Nici valul de nelegiuiri la care s-au dedat infractorii eliberaţi înainte de termen din puşcării nu poate fi uitat. Cei eliberaţi au comis peste 23 de omoruri, 13 omoruri calificate, 39 de violuri, 10 agresiuni sexuale, peste 180 de tâlhării și aproape 450 de furturi calificate, cifre valabile în urmă cu un an, mai precis în august 2019. Nu putem uita, pentru că asta a însemnat guvernarea PSD – ALDE.

A da PSD-ului încă un mandat consistent în Parlament înseamnă a-l încredinţa că ceea ce a făcut a fost bine, înseamnă a-i da în mână puterea să o ia, iar, de la capăt.

În orice ţară, oricât ar fi de democrată, acest lucru înseamnă pierderea memoriei, iar o naţiune fără memorie este o naţiune pierdută.

 

error: Content is protected !!