Lucian Costin: „Nicio piață din Tecuci nu se va închide”

 

Primarul municipiului Tecuci, Lucian Costin, a anunţat că a dispus măsuri specifice pentru ca activitatea comercianților și producătorilor locali să continue legal și în condițiii de siguranță în piețele din Tecuci, după instituirea de către guvern a măsurilor speciale pentru combaterea Covid 19, începând de luni, 9 noiembrie.

Împreună cu Poliția Locală, cu responsabilii de la piețe, s-au găsit soluții pentru ca activitatea să se desfășoare în continuare.

Pentru a crește volumul de aer  proaspăt, s-a dispus rabatarea pereților. Accesul în piețe va fi limitat, astfel încât să fie evitată aglomerarea, pentru a se păstra normele de distanțare fizică. S-a dispus crearea unor fluxuri de acces, pentru evitarea intrării în contact a cumpărătorilor.

La intrările în piețe, se vor pune la dispoziția vizitatorilor recipienți cu dezinfectanți. Pe timp de noapte va fi suplimentată paza piețelor, pentru a proteja marfa comercianților.

„Pe această cale, fac un apel către comercianți și cumpărători să urmeze indicațiile polițiștilor locali, să respecte regulile impuse. Doar în acest fel vom reuși să trecem și peste această perioadă, fără să creștem gradul de  îmbolnăviri și fără să afectăm activitatea economică”, a specificat Lucian Costin, primarul municipiului Tecuci.