Incidenţa cazurilor de coronavirus este de 3/1.000 în Tecuci. Măsuri adoptate de CJSU la nivelul judeţului Galaţi

 

Astăzi, 15 noiembrie, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Galați a actualizat rata de incidenţă a cazurilor de coronavirus  în localităţile gălăţene, precum şi măsurile care se impun.

Astfel, incidenţa cazurilor de coronavirus este mai mare de 3/1.000 locuitori în localităţile Nicorești (4,22) și Galați (3,10). În aceste localităţi sunt interzise: organizarea și desfășurarea activității cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte; activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor; organizarea și desfășurarea spectacolelor de tipul drive-in, organizarea şi desfășurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice şi private sau a altor evenimente culturale; activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor. Activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare este permisă doar pentru persoanele cazate, în localitățile Nicorești și Galați.

Alte localităţi care au intrat în atenţia CJSU Galaţi sunt: Tecuci (3,00), Poiana (2,92), Corod (2,68), Târgu Bujor (2,67), Smulți (2,17), Țepu (2,09), Priponești (1,89), Ivești (1,88), Barcea (1,86), Smârdan (1,71), Tudor Vladimirescu (1,57), Vânători (1,56), Schela (1,56) și Independența (1,51). Şi în aceste localităţi, organizarea și desfășurarea spectacolelor de tipul drive-in, organizarea şi desfășurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice şi private sau a altor evenimente culturale sunt interzise. Celelalte activităţi, menţionate mai sus, sunt permise fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 6 – 23.

La nivelul județului Galați, activitățile instituțiilor muzeale, a bibliotecilor, librăriilor, cinematografelor, studiourilor de producție de film și audiovizual, a instituțiilor de spectacole şi/sau concerte, școlilor populare, de artă şi de meserii, precum și evenimentele culturale în aer liber se vor desfășura numai în condițiile stabilite prin ordinul comun al ministrului Culturii și al ministrului Sănătății.

Măsurile stabilite astăzi se aplică pentru o perioadă de 14 zile, cu excepția municipiului Tecuci pentru care măsurile dispuse vor rămâne în vigoare până la data de 25 noiembrie, când va fi reevaluată incidența.