Activitatea Bibliotecii Municipale „Ștefan Petică” adaptată la condiții de pandemie

 

În aceste vremuri complicate, cu toții resimțim restricțiile și constrângerile impuse cu scopul combaterii pandemiei. În toate sectoarele de activitate sunt căutate modalități eficiente de adaptare pentru ca activitatea desfășurată să satisfacă nevoile și așteptările oamenilor.

Biblioteca Municipală „Ștefan Petică” Tecuci, ca instituție publică ce oferă servicii  comunității, nu poate rămâne în afara acestui demers general.

Respectarea normelor de igienă, a distanțării sociale, carantinarea timp de 5 zile a cărților returnate, evitarea interacțiunilor care nu sunt absolut necesare (prelungirea termenelor de împrumut,  rezervarea de cărți și furnizarea de informații prin telefon sau e-mail) sunt măsuri implementate pentru a evita răspândirea coronavirusului.

Ne dorim ca și în această perioadă, de relativă izolare, lectura să rămână o activitate necesară dar și preferată, în scop educativ,  pentru dezvoltare personală sau pentru recreere. Asta cu atât mai mult cu cât anul 2020 a fost declarat drept Anul promovării lecturii. 

 Biblioteca  rămâne  o instituție deschisă pentru utilizatorii săi, prin servicii de împrumut la domiciliu, studiu în cadrul Sălii de lectură, acces în Centrul Biblionet,  dar și prin organizarea unor manifestări culturale, cu respectarea normelor de prevenție.

Fondul de carte este actualizat cu titluri noi sau din literatura școlară solicitată de elevi, pe baza alocărilor de la bugetul local, dar și din donații.

Cititorii pot accesa site-ul https://www.bstp.ro pentru a consulta catalogul on-line, care cuprinde majoritatea cărților de care dispune biblioteca noastră.

Noutățile legate de activitatea bibliotecii sunt promovate prin contul de Facebook al instituției unde puteți găsi informații despre activitatea curentă a bibliotecii.

Vă așteptăm să ne treceți pragul, în condiții de siguranță, cu atât mai mult cu cât, în luna decembrie veți putea admira, pe simezele galeriei Helios, expoziția intitulată: „Motivul cărții în pictură”, expoziție realizată cu sprijinul prof. Ștefan Andronache.

Programul bibliotecii este de luni până vineri, între orele 8 – 16.

Ne puteți contacta prin: Tel. – 0336.109.461. E-mail: [email protected] .

 

Colectivul Bibliotecii Municipale „Ștefan Petică” Tecuci