Primăria intenţionează să acceseze fonduri pentru achiziţionarea de autobuze electrice

 

La sfârşitul şedinţei Consiliului local Tecuci, desfăşurată ieri, 27 noiembrie, primarul Lucian Costin a făcut cunoscută intenţia municipalităţii privind accesarea de fonduri europene pentru achiziţionarea de autobuze electrice sau hibrid.

Se intenţionează începerea un amplu proces de reorganizare şi sunt analizate trei variante privind transportul public local: Compartiment cu personalitate juridică în cadrul Primăriei; Crearea unui compartiment distinct la CUP sau altă societate din cele trei pe care Consiliul local le gestionează; Înfiinţarea unei noi societăţi, strict pe partea de transport.

„Fac analizele în următoarea perioadă pentru că trebuie să ştim varianta optimă şi cea mai economică pentru tecuceni. În funcţie de rezultatele obţinute, o să invit liderii formaţiunilor politice să luăm decizia care considerăm că este cea mai bună pentru Tecuci. Această decizie trebuie să aibă în vedere şi accesarea de fonduri europene în exerciţiul 2020 – 2027”, a subliniat edilul Lucian Costin.