La mulți ani tecucenilor și tuturor românilor! Ziua Națională la Tecuci – Foto

 

Ziua Națională a României este sărbătorită pe 1 decembrie, iar această dată, stabilită printr-o lege promulgată în 1990, marchează un moment important din istoria românilor și anume cel în care Marea Adunare de la Alba Iulia a votat Unirea Transilvaniei cu România, în 1918.

În data de 1 decembrie, de Ziua Națională a României, au loc numeroase manifestări militare și religioase, atât la Alba Iulia, locul unde s-a înfăptuit Unirea, cât și în Capitală și în toată țara.

La Tecuci, manifestarea a început la ora 10, având loc într-un cadru restrâns datorită măsurilor de restricție impuse de pandemie.

 Primarul Lucian Costin, cadre militare, consilieri județeni și locali, preoți și câțiva localnici au fost prezenți la manifestarea care a avut loc în centrul urbei, în vecinătatea statuii domnitorului A.I. Cuza.

Pentru început a fost intonat Imnul Național al României, urmat de un Te Deum săvârșit de un sobor de preoți. Protopopul Gheorghe Joghiu a ținut un scurt discurs privind însemnătatea acestei zile, apoi au urmat depuneri de coroane.

S-a urat „La Mulți Ani״ cu sănătate și belșug, atât tecucenilor cât și românilor de pretutindeni!

 

Ziua Naţională a României – 1 Decembrie 2020 Tecuci

33 new photos · Album by Ziarul Tecucean