Reorganizarea Primăriei Tecuci. Edilul a enumerat măsurile pe care le va lua în următoarea perioadă

 

Ieri, 2 decembrie, primarul Lucian Costin a vorbit despre situaţia găsită în Primăria Tecuci, dar şi în societăţile care aparţin Consiliului local.

Edilul a declarat că 161 de salariaţi, cât lucrează în Primărie, sunt foarte mulţi, necesarul acestei instituţii fiind între 100 – 110 angajaţi.

„În Primărie va exista o nouă organigramă care va trimite o parte din oameni acasă. Nu vin cu modificări de organigramă după ureche sau pe criterii politice, vin cu modificări cu oameni competenţi, cu oameni care ştiu să facă administraţie.

Nu este posibil şi vă dau un exemplu banal. Avem cinci şoferi angajaţi la Primărie. Şoferi, să ce? Să facă ce, aceşti şoferi? Înţeleg, lăsăm un şofer acolo, dar ca să ai cinci şoferi la Primărie… Suntem în anul 2021, avem paznici la centrală. Avem fochişti pentru că n-am fost în stare să achiziţionăm câteva centrale dimensionate pe structura Primăriei, pentru a face economie de alte 6 – 7 posturi.

Cam aşa a funcţionat această Primărie şi funcţionează în continuare pentru că nu pot să fac lucrurile peste noapte, trebuie să văd exact ceea ce face fiecare lucrător din Primărie. Sunt unele birouri suprapopulate, altele mai lejere, dar 161 salariaţi, cât are Primăria la acest moment, eu consider că sunt foarte mulţi.

Eu estimez undeva între 100 – 110 salariaţi. Cu 110 salariaţi putem să ne facem activitatea foarte bine. Chestiunea este alta. Avem compartimente unde este surplus de personal şi la compartimente strategice nu avem oameni, pentru că nu vor să meargă acolo că e mult de muncă. Şi nici nu se pricep, bineînţeles.

Atunci o să trebuiască să dau drumul de urgenţă la anumite concursuri pe latură juridică, pe latură de fonduri europene, să încercăm să identificăm câţiva tineri, câţiva oameni care au lucrat în aceste domenii, pentru a acoperi un dezechilibru total, iar în zonele unde avem surplus de oameni o să facem un concurs. Cei care vor lua concursul vor rămâne în Primărie, care nu, să meargă acasă să se specializeze”, a declarat edilul Lucian Costin.      

 

One thought on “Reorganizarea Primăriei Tecuci. Edilul a enumerat măsurile pe care le va lua în următoarea perioadă”

  1. Eu cred că și 110 sunt mulți. În 1989, Primăria avea doar 53 de angajați.
    Indiferent cum au fost angajați, cei care vor fi eliberați din funcții, eu spun să nu ne batem joc de ei, adică să se găsească modalități de disponibilizare astfel încât aceștia beneficieze de ajutor de șomaj.

Comments are closed.

error: Content is protected !!