Primăria Tecuci – Un funcţionar demis şi mai multe probleme

 

Deciziile luate de administraţia PSD, fără respectarea legislaţiei în vigoare, dau acum mari bătăi de cap unui fost funcţionar al Primăriei Tecuci.

Petru Lorent Aconuțoaie, angajat al Primăriei Tecuci, a ieșit la pensie pe la începutul anului 2016. După preluarea mandatului de către Hurdubae, este reangajat printr-un concurs în septembrie 2016, cu toate că avea 65 ani.

Inițial a figurat la Serviciul Comunicare și Registratură, apoi mutat să dea avize de legalitate pentru documente și la proiectele de hotărâri ale Consiliului local.

După patru ani de când încasează și pensie și salariu de funcționar public (conform declarației de avere de 48.690 lei brut/an) o înștiințare de la ANAFP anunță că funcționarul Petru Aconuțoaie a fost angajat ilegal în anul 2016.

Acum trebuie să achite sumele care i-au revenit timp de patru ani. În plus, el lua și 25 % din salariu pentru actele semnate de el care aveau viza de CFP (control financiar preventiv). Se pare că pe lângă banii de salarii și aceste sporuri de 25 %, toate actele / proiectele de hotărâre din CL semnate și parafate devin nule.

Conform înștiințării ANAFP, Primăria a avut termen de o săptămână să-l demită pe funcționarul pensionar Aconuțoaie, iar astăzi a fost emisă dispoziția de destituire.

 

2 thoughts on “Primăria Tecuci – Un funcţionar demis şi mai multe probleme

  1. Ce vină are el? Compartimentul juridic ar trebui să plătească. Asta e lipsa de profesionalism a angajaților din primărie.

  2. Asta e caz penal. Avizele de legalitate pentru documente și la proiectele de hotărâri ale C.L. lintră în atribuțiile secretarului general al Primăriei (care are în subordine mai mulți juriști) și nu al unui pensionar.
    Cum să primească un spor de 25 % pentru viza de control preventiv? Dar auditul primăriei ce a păzit? Dl. Holban e străin de toate astea? Ăștia au îmbătrânit în rele. Afară cu ei.

Comments are closed.

error: Content is protected !!