Statul la stat. Funcţionari angajaţi fără rost în Primărie

 

Despre angajările haotice din ultimii patru ani la Primăria Tecuci am scris în nenumărate rânduri. Administraţia PSD a ţinut morţiş să îşi recompenseze oamenii de partid şi pe cei care îi cântau în strună, angrenând astfel cheltuieli inutile în dauna reabilitării municipiului.

Vineri, 27 noiembrie 2020, primarul Lucian Costin a avut o discuţie cu funcţionarii de la Resurse umane. Edilul a cerut toate fişele de post ale angajaţilor Primăriei, ocazie cu care a descoperit că sunt funcţionari care nu au fişe de post.

Într-o discuţie live cu tecucenii, actualul primar preciza că sunt şi oameni de ispravă în Primărie, nu sunt toţi la fel, dar o parte dintre ei au fost învăţaţi să stea degeaba. Foarte mulţi dintre cei angajaţi de administraţia PSD nu ştiu ce trebuie să facă.

„Am avut o discuţie cu cei de la Resurse umane, să-mi prezinte toate fişele de post. Şi ce să vezi? Sunt oameni care nu au fişe de post.

Păi dacă n-ai fişă de post, ce faci? Ei nici măcar nu ştiu ce trebuie să facă. Asta au făcut patru ani de zile aceşti pesedişti, şi-au bătut joc de banii noştri, ai tecucenilor. Nu e posibil aşa ceva şi vă garantez că o să se reglementeze aceste situaţii”, a declarat edilul Lucian Costin.  

Din aparatul de specialitate al primarului, în anul 2015 făceau parte 109 funcţionari. Între timp, 10 funcţionari au ieşit la pensie. În anul 2020, aceeaşi organigramă era ocupată de 161 de persoane.

Mulţi dintre cei angajaţi în ultimii patru ani habar n-au care e rostul lor în Primărie, trăiesc într-o lume a lor în care timpul trece şi leafa merge. Mai mult, este posibil ca unii chiar să nu fi aflat încă faptul că s-a schimbat primarul, ţinând cont de evoluţia situaţiei la Consiliul local, unde tecucenii au votat ceva, iar PSD şi UIPT au înţeles altceva.  

 

One thought on “Statul la stat. Funcţionari angajaţi fără rost în Primărie”

  1. Și nu vom scăpa de ei. Dimpotrivă, cele două partide (PSD și UIPT), după ce și-au împărțit locurile în consiliile de administrație, urmează să-și împartă și funcțiile de directori la instituțiile și societățile aflate în subordinea C.L. Am înțelesc că, ulterior, acești directori urmeză să angajeze 40 de persoane (câte 20 de la fiecare partid) , pentru ași putea răsplătii clientela politică.

Comments are closed.