Artesana va construi încă o fabrică de lactate la Tecuci

 

Platforma de investiţii ROCA Investments a anunţat joi că achiziţionează un pachet de 20% din acţiunile Artesana, brand românesc de produse lactate artizanale, şi că va construi o nouă fabrică de lactate de 4,6 milioane euro care va tripla capacitatea de producţie.

Artesana este fondată de Alina şi Daniel Donici, care au construit de la zero o fabrică de lactate în oraşul natal, Tecuci. Început ca un mic business de familie în 2007, Artesana comercializează în prezent produse lactate artizanale naturale premium. Ca urmare a creşterii cererii de produse 100% naturale, Fabrica Artesana din Tecuci a atins pragul maximum al capacităţii sale de producţie.

Pentru a acoperi cererea în creştere, familia Donici împreună cu echipa ROCA vor dezvolta o nouă fabrică pe terenul existent din Tecuci, în vederea triplării capacităţii de producţie. Valoarea totală a proiectului este de aproximativ 4,6 milioane euro, scrie news.ro.

Artesana produce lactate artizanale naturale, iaurturi şi brânzeturi din lapte de vacă şi capră. Materia primă este furnizată de către fermierii locali din vecinătatea Tecuciului.

 

Citeşte în continuare…