Pentru o zi, jandarmii tecuceni s-au transformat în Moș Crăciun

 

Două familii din Tecuci au primit vizita jandarmilor. Bucuria copiilor a fost nedescrisă, la fel ca și cea a jandarmilor tecuceni.

Seria surprizelor de Crăciun pregătite de Jandarmeria Galați a continuat astăzi, 24 decembrie, cu vizita a două familii din Tecuci. Fiind implicați permanent în viața comunității, jandarmii tecuceni cunosc multe dintre problemele și de fiecare dată au încercat să fie un sprijin pentru acestea.

Prima oprire a fost la o familie monoparentală din Tecuci. Trei copii, de 17 ani, 9 ani și 7 ani sunt întreținuți doar de mamă, iar greutățile cotidiene și-au pus amprenta pe viața acestei familii. Cu daruri de Crăciun, alimente și cele necesare traiului zilnic le-au bătut la ușă jandarmii. Surpriza a fost mare când i-au văzut în fața ușii. Nu se așteptau ca cineva în uniformă să le fie cel mai bun prieten în aceste zile. Le-au mulțumit jandarmilor pentru gest și la final au cerut voie să îi îmbrățișeze, doar pentru o secundă.

 Acțiunea de Crăciun a continuat, iar jandarmii tecuceni au mers cu daruri lăsate de Moș Crăciun în curtea Jandarmeriei Tecuci pentru două copile, de 13 ani și 9 ani, orfane de mamă și părăsite de tată. Fetițele sunt crescute dintr-o pensie de bunicii materni, care le iubesc ca pe ochii din cap. Colegii noștri au fost impresionați de povestea de viață a acestei familii și au decis că Moșul bleu-jandarm trebuie să le treacă pragul, și le-a trecut încărcat cu daruri.

La final de an am încercat să aducem zâmbetul pe chipurile unor copii vitregiți de soartă. Dacă am reușit sau nu, doar ei o știu. Noi am fost împliniți sufletește.

 

IJJ Galaţi