De sărbători, peste 350 de jandarmii gălățeni s-au aflat în stradă

 

Pentru a oferi un climat sigur de ordine publică la nivelul județului, în perioada sărbătorilor de iarnă jandarmii gălățeni au fost prezenți zilnic în stradă, prin patrule de jandarmerie sau patrule mixte, polițist-jandarm.    

Peste 350 de jandarmi gălățeni au executat 250 de misiuni ordine publică în contextul sărbătorilor de iarnă, cât și pentru verificarea respectării măsurilor epidemiologice ce au avut ca scop prevenirea infecțiilor cu COVID-19.

De asemenea, 20 de persoane asupra cărora au fost emise mandate de aducere pentru diverse calități procesuale au fost înștiințate de către patrulele de ordine publică pentru a se prezenta instanței la termenul stabilit. Totodată, 85 de persoane asupra cărora s-a dispus izolarea la domiciliu au fost verificate de jandarmii aflați în teren.

Jandarmii gălățeni au intervenit și au acordat sprijin cetățenilor în urma a 35 apeluri 112 sau prin dispeceratul jandarmeriei. Au fost aplicate 197 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 43.750 lei, dintre care 143 sancțiuni au fost avertismente scrise.

Sancțiunile au fost aplicate pentru proferarea de injurii, amenințări cu acte de violență, participarea la scandal în locuri publice, refuz de legitimare, nerespectarea măsurilor de protecție individuală, nerespectarea măsurii de izolare la domiciliu și circulația persoanelor în intervalul orar 23 – 5, fără motiv justificat sau fără a deține declarație pe proprie răspundere.

Jandarmii au constatat 5 infracțiuni, în acest sens fiind întocmite actele de sesizare pentru cinci autori.

 

IJJ Galaţi