Primul vaccin anti-Covid a fost făcut de dr. Simona Tudor

 

Astăzi, 4 ianuarie, la Spitalul municipal „Anton Cincu din Tecuci a sosit vaccinul împotriva Covid-19. Cadrele medicale erau programate dinainte pentru vaccinare și s-a dat startul, personalul medical fiind în prima linie în lupta contra acestei pandemii și primul care se vaccinează.

Dr. Simona Tudor, șef secție Interne, fiind de gardă, a dorit să fie prima persoană care se vaccinează, fiind asistată și consultată de dr. Daniela Mircea, medic epidemiolog. Vaccinarea are loc la triajului vechiului așezământ spitalicesc iar cadrele medicale își așteptau rândul. 

Dr. Simona Tudor, după vaccinare, a declarat că nu a simțit nici durere, nici un alt simptom.

Mesajul medicului Tudor a fost următorul: „Eu cred că vaccinul, la momentul acesta, este singura soluție să luptăm împotriva acestei pandemii, ținând cont că noi suntem aici, în prima linie, de zece luni de zile și am văzut de-a lungul acestui timp atâtea cazuri și atâtea situații.

E important să fim în ton cu vremurile, să fim protejați, să ne luăm toate măsurile de precauție față de pacienții noștri, față de familiile noastre, față de noi, față de toți cei pentru care contăm.

De asemenea, e foarte important să fim informați corect și să informăm corect la rândul nostru, mesajul cel mai important este că vaccinarea la momentul actual este singura soluție reală să luptăm cu pandemia, să putem să ne reîntoarcem la viața noastră normală de dinainte”.