Planuri ale administraţiei locale privind pensionarii tecuceni

 

Luni, 11 ianuarie, la sala Studio a Casei de cultură Tecuci a avut loc deschiderea activităților pentru anul 2021 a Asociaţiei Pensionarilor. Cu această ocazie, primarul municipiului Tecuci s-a întâlnit cu o parte dintre membrii acestei asociații.

„A fost o întâlnire extrem de utilă, care, sper, pune bazele unui parteneriat în care pensionarii tecuceni să se simtă cu adevărat respectați”, a declarat Lucian Costin.

Administraţia locală are în plan reabilitarea grădiniţei de pe Bdul Victoriei și transformarea acestui imobil într-un sediu al pensionarilor, pentru activități recreative și loc de socializare. Tot în acest an se vor introduce gratuității pentru pensionari pe transportul public în municipiul Tecuci.

 „O problemă o reprezintă căminele de bătrâni sau, mai bine spus, lipsa acestora. Așa cum știți, intenția mea este ca fosta școală din Cernicari, acum dezafectată, să fie transformată într-un asemenea cămin, iar seniorii să fie deserviți de personal de specialitate. Este un proiect asupra cărora ne vom apleca în perioada imediat următoare, inclusiv prin identificarea unor surse de finanțare atrase”, a menţionat primarul tecucean. 

Edilul a precizat că astfel de întâlniri vor avea loc și în perioada următoare, cu alte categorii socio-profesionale din municipiul Tecuci.