Târguri de joburi pentru 195 de beneficiari instruiți pe domenii de activitate în cadrul proiectului „Șansa T”

 

În perioada următoare va avea loc o activitate prin intermediul căreia Primăria Municipiul Tecuci organizează trei evenimente de tip bursă a locurilor de muncă. Această acțiune facilitează oportunitatea de acces pe piața muncii a beneficiarilor din cartierul Nicolae Bălcescu, prin interacțiunea acestora cu potențialii angajatori.

Evenimentul, realizat în cadrul proiectului finanțat cu fonduri europene „Șansa T – Măsuri integrate de educație, formare profesională, ocupare, asistență socială continuă și locuire, în cartierul N. Bălcescu  Tecuci – POCU/20/4/2/103078” derulează în cadrul activității propuse „Sprijin pentru accesul / menținerea pe piața muncii”. Practic, este vorba despre ocuparea locurilor de muncă de către grupul țintă, respectiv 131 de persoane.

Acești beneficiari sunt din cartierul Bălcescu, fiind selectați din rândul persoanelor aflate în risc de sărăcie, a persoanelor care se confruntă cu o deprivare materială severă sau care trăiesc în gospodării cu o intensitate extrem de redusă a activității.

Astfel, se vor desfășura trei evenimente de tip bursă de locuri de muncă și vor avea o importanță semnificativă atât pentru participanți (beneficiari care au participat la activitățile de mediere profesională), cât și pentru categoriile de angajatori selectate în acord cu domeniile de calificare/certificare profesională ale beneficiarilor implicați și potențial interesate în susținerea inițiativei UAT Municipiul Tecuci.

Prima Bursă se va desfășura în 16 ianuarie la sala Studio a Casei de cultură și vor participa 56 de beneficiari. Prima grupă de 44 persoane va intra în intervalul orar 12 – 14, fiind pentru domeniul de activitate Comerț. Cea de a doua grupă, formată din 12 persoane, va participa în intervalul orar 14 – 15,30, domeniul vizat fiind Construcțiile. 

Cea de a doua Bursă se va desfășura în 30 ianuarie, tot la Casa de cultură. În această etapă sunt vizați cei 52 de beneficiari care au fost instruiți pentru posturi în domeniul de activitate Turism și Alimentație, respectiv bucătari, ospătari, vânzători alimentație, ș.a.

A treia bursă va avea loc în data de 13 februarie 2021, în aceeași locație. Beneficiarii, în număr de  87, vor putea alege posturi vacante de manichiuristă, frizer, coafor, îngrijitor bătrâni, domeniul de activitate fiind Servicii de înfrumusețare și Sociale.

Echipa de mediere profesională pentru aceste activități este Best Strategic Hr Solutions SRL.

Toate cele trei evenimente se vor organiza și desfășura în funcție de situația pandemică existentă și limitările privind numărul de persoane ce pot participa la un eveniment, aplicabile la momentul organizării evenimentelor și stabilite prin ordonanțe militare, ordine ale ministrului sănătății, decrete privind instituirea stării de urgență/alertă, precum si alte acte normative.