Şcolile se redeschid după trei scenarii

 

Ieri, 14 ianuarie, președintele Klaus Iohannis a anunțat că începând cu data de 8 februarie majoritatea școlilor din România se vor redeschide. Acest lucru se va face în funcție de trei scenarii: verde, roșu și galben.

Astfel, în localitățile din scenariul verde toate școlile se redeschid fizic, iar copiii merg la școală. În localitățile care se încadrează în scenariul galben, merg în continuare copiii de grădiniță, copiii din clasele I-IV, și copiii din clasele terminale, a VIII-a şi a XII-a.

În cazul în care localitatea intră în scenariul roșu, continuă pentru un timp să meargă la școală și la grădiniță copiii de grădiniță și de ciclu primar, dar ceilalți nu mai merg la școală.

Atunci când rata de infectare e peste 6, localitatea se carantinează, școlile se închid, iar invăţământul se va face online.

Reamintim semnificaţia celor trei scenarii: scenariul verde – incidența sub 1 / 1.000 locuitori; scenariul galben – incidența de sub 3 / 1.000 locuitori; scenariul roșu – incidența peste 3 / 1.000 locuitori. Localitatea intră în carantină atunci când incidenţa cazurilor de coronavirus depăşeşte 6 / 1.000 locuitori.

În data de 2 februarie va fi făcută o reevaluare a situației generată de pandemie, iar decizia finală va fi luată în aceeaşi zi.