Poliţia locală pe baricade

 

Un weekend ce se anunța liniștit la prognoza meteo: temperaturi scăzute, deci lumea va sta mai mult acasă, la căldură. Prognoza rămâne însă doar prognoză, polițiștii locali având de treabă mai mult ca de obicei.

Totul a început vineri, în jurul orei 15.30, când, în urma unui apel telefonic primit la dispeceratul propriu, ce sesiza desfășurarea unei nunți cu mulți invitați la un local din oraș, alertând și celelalte forțe de ordine, polițiștii locali au participat la oprirea acesteia și îndrumarea invitaților către adresele de domiciliu.

În seara aceleași zile, la ora 23.30, o persoană de sex feminin, P.V., sesizează că numitul B.E., concubinul ei, deranjează liniștea publică. Patrula care s-a deplasat la fața locului, a constatat realitatea celor sesizate, l-a sancționat pe cel în cauză și l-a îndepărtat din zonă.

Sâmbătă, la ora 23.30, printr-un apel telefonic, o persoană de sex masculin sesizează că a fost nevoit să-și abandoneze mașina în zona Rompetrol și să se refugieze în stația de carburanți, deoarece a fost amenințat în trafic de mai mulți indivizi. Polițiștii locali, sosiți la fața locului, au găsit un autoturism abandonat, marca VW, cu portierele deschise și cu cheia de contact pe banchetă. În urma contactării telefonice, s-a prezentat la mașină I.P.S., care a fost îndrumat să depună plângere la organele în drept.

Totodată au continuat verificările localurilor din municipiu în scopul  respectării prevederilor Legii 55/2020, neconstatându-se abateri.

Duminică, în jurul orei 16.40, patrula de poliție locală a fost sesizată de U.M.S., domiciliat pe str. 1 Decembrie 1918, nr. 116, că în urmă cu trei zile i-a fost furat de pe holul blocului un trening de culoare roșie de un bărbat, fapt surprins de camerele de supraveghere. Câteva ore mai târziu, în zona Gării Sud, au fost găsite două persoane, un bărbat și o femeie ce purtau pantalonii, respectiv bluza în cauză. Aceștia au fost predați poliției municipale pentru continuarea cercetărilor.

La ora 23.50, se reclamă că la blocul C.L., de pe str. Bradului, se deranjează liniștea publică. Polițiștii locali au constatat că trei persoane aniversau ziua de naștere a unei minore. Acestea au fost avertizate verbal și atenționate asupra necesității respectării normelor de conduită socială.

În cursul nopții, la ora 4.30, pe str. Gen. E. Grigorescu s-a constatat încercarea de spargere a unei case în curs de construcție. La fața locului s-au găsit geamuri forțate, urme în zăpadă și cioburi de sticlă. Cazul a fost înaintat organelor de cercetare.

Pe lângă toate acestea, patrulele Poliției Locale Tecuci au acționat în scopul verificării respectării prevederilor Legii 55/2020, legitimând și atenționând verbal un număr de 91 de persoane, verificând 18 mijloace de transport și sancționând, acolo unde situația a impus, 18 contravenienți.

 

Poliţia locală Tecuci