Parc industrial la Tecuci

 

Joi, 28 ianuarie, în prima şedinţă ordinară din acest an a Consiliului local, consilierii tecuceni sunt solicitaţi să îşi dea acordul privind înfiiţarea unui parc industrial la Tecuci.

Terenul propus are o suprafaţă de 5 ha şi este amplasat în incinta fostei UM 01589, într-o zonă cu destinaţia de funcţiuni de producţie nepoluante. Terenul dispune de acces direct la calea ferată, se află în apropierea drumului european Tişiţa – Albiţa şi are acces facil la reţelele de utilităţi publice (apă, canal, gaze, electricitate).

 „Parcul industrial se înfiinţează cu scopul de: stimulare a investiţiilor directe în industrie, servicii, cercetare ştiinţifică, dezvoltare tehnologică şi inovare; dezvoltare regională; dezvoltarea intreprinderilor mari, mijlocii şi mici; crearea de noi locuri de muncă”, se arată în referatul care însoţeşte acest proiect.

Înfiinţarea unui parc industrial, care să vină în sprijinul oamenilor de afaceri, pe de o parte, dar şi al persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă, pe de altă parte, este un obiectiv pe care actualul edil l-a promis tecucenilor.

„Șansa de dezvoltare a orașului nostru o reprezintă stimularea investițiilor, dezvoltarea întreprinderilor mici și mijlocii  și crearea de noi locuri de muncă, bine plătite, iar înființarea acestui parc industrial este primul pas în această direcție”, a precizat primarul Lucian Costin.