Tecuci: A crescut numărul tinerilor infectaţi cu coronavirus

 

În urmă cu o săptămână, Direcția de Sănătate Publică Galați informa că 90 de gălățeni cu vârsta sub 19 ani sunt infectați cu virusul SARS-CoV-2. Se estima că numărul real al celor infectați ar fi mai mare decât arată cifrele oficiale, având în vedere că mulți copii și adolescenți nu prezintă simptome ale bolii COVID-19.

Cei mai mulți pacienți tineri erau din municipiul Galați. Șase cazuri au fost diagnosticate în Șendreni, cinci la Ivești, trei la Braniștea, câte două la Independența, Pechea și în municipiul Tecuci, iar câte un caz este încă activ în localitățile: Târgu Bujor, Tulucești, Drăgănești, Liești, Munteni, Bălășești și Matca.

Între timp, numărul tinerilor cu vârsta sub 19 ani din municipiul Tecuci, diagnosticați cu COVID-19, a crescut cu 11, arată Direcția de Sănătate Publică Galați.

Astfel, în timp ce vinerea trecută doar doi pacienți sub 19 ani erau diagnosticați în Tecuci, 48 de ore mai târziu numărul îmbolnăvirilor a urcat la 13, scrie „Viaţa Liberă”.

Medicii subliniază faptul că, deși tinerii dezvoltă, cel mai adesea, forme ușoare sau asimptomatice de boală, ei pot răspândi virusul la persoanele cu care intră în contact.