Flagrant delict într-un dosar pentru trafic de droguri. Trei tineri reţinuţi

 

Polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate și procurorii DIICOT din Galați au surprins în flagrant delict trei tineri, bănuiți că ar fi introdus în țară un colet conținând droguri de risc. Cei trei au fost reținuți pentru 24 de ore.

La data de 28 ianuarie a.c., polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Galați și procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Galați au surprins în flagrant delict trei tineri, cu vârste cuprinse între 20 și 25 de ani, care ar fi introdus în țară un colet conținând aproximativ 600 de grame cannabis.

La flagrant, asupra unuia dintre tineri a fost găsit un grinder cu urme de materie vegetală, în care s-a pus în evidență tetrahidrocannabinol, substanță psihotropă biosintetizată de plantă cannabis.

Din cercetări, au reieșit indicii că cei trei ar fi organizat introducerea ilegală în țară, pe cale rutieră, a unui colet expediat din Spania, conținând aproximativ 600 de grame cannabis.

După preluarea coletului, folosind un fișier foto ce reprezenta o carte de identitate cu datele de identificare ale altei persoane, dar cu fotografia unuia dintre ei, ar fi deținut și transportat, fără drept, cantitatea de droguri în cauză, în scopul valorificării ulterioare, în municipiul Galați.

Persoanele în cauză au fost reținute, pe bază de ordonanță, pentru 24 de ore. În cursul zilei de astăzi vor fi prezentate instanței de judecată, cu propunere de arestare preventivă.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

Activitatea s-a desfășurat cu sprijinul Inspectoratului de Jandarmi Județean Galați.