Început de an promiţător. Un trofeu şi un premiu aduse de Alesia Munteanu la Tecuci

 

Festivalul naţional de muzică pop şi populară „Tonomatul muzical”, ediţia I, a avut premierea concurenţilor ieri, 30 ianuarie 2021, la Slobozia.

Acest Festival, dedicat copiilor, adolescentilor şi tinerilor, este o manifestare cu caracter cultural care se va desfăşura anual şi se organizează pe următoarele categorii: Pop Românesc; Pop internaţional; Etno pop – Populară, Show. Se adresează interpreţilor pe categorii de vârstă, respectiv 5 – 6 ani, 7 – 8 ani, 9 – 10 ani, 11 – 12 ani, 13 – 15 ani, 16 – 17 ani, 18+ ani.

Juriul a fost format din Nico, Luminiţa Anghel, Ciro de Luca, Ovidiu Iordache, prezentator al Festivalului fiind Bianca Iancu. Interpreţii au evoluat la Casa de cultură Slobozia, respectându-se măsurile de prevenţie impuse de pandemie.

Din Tecuci a fost înscrisă solista Alesia Munteanu, care a prezentat piesa „Inimă, nu fi de piatră” şi o melodie din repertoriul internaţional.

Alesia Munteanu, liceană a Colegiului Naţional „Spiru Haret” şi elevă a Şcolii de Canto „Soul Music Art”, coordonată de prof. Dragoş Gheorghiu, a câştigat  „Trofeul Membrul Juriului”, oferit de  artistul Ciro de Luca şi Premiul I la secțiunea Pop Românesc.