Coronavirus: Acțiuni zilnice pentru prevenirea și limitarea răspândirii

 

În data de 31 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Galați,  alături de jandarmi, polițiști de frontieră, polițiști locali și pompieri au desfășurat activități de verificare a respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă, în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, de pe raza județului Galați, dar și în mijloacele de transport în comun.

În cadrul activităților desfășurate, au fost verificate, cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse, 1.877 de persoane și 89 de societăți comerciale.

Totodată, polițiștii au controlat 113 locații (restaurante / terase, parcuri / locuri de joacă, etc.), precum și 167 de mijloace de transport persoane.

Au fost aplicate 76 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 18.050 de lei, pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei cu COVID – 19.

Intervențiile în sistem integrat vor continua și în perioada următoare, principalul obiectiv al acestora reprezentându-l siguranța cetățenilor.