Ateneul tecucean își reia activitatea. Primul eveniment are loc în 20 februarie

 

După o lungă vacanță, manifestările culturale la Ateneul Fundației Pelin vor reîncepe. Astfel, sâmbătă, 20 februarie, începând cu ora 18, sunteți invitați la redeschiderea sesiunilor live, alături de renumiți artiști.

De astă dată pe scena Ateneu Tecuci vor susține un recital cameral pianistul Mihai Ungureanu și violoncelist Cristian Florea.

Cine sunt invitații Fundației Pelin:

Pianistul Mihai Ungureanu  a debutat la 16 ani cu Concertul nr. 1 de Franz Liszt pe scena Filarmonicii craiovene. După absolvirea Liceului de Artă din  Craiova, studiază la Academia de Muzică din București cu Dan Grigore și Ioana Minei.

Din 1981 susține o intensă activitate concertistică împreună cu toate orchestrele simfonice din țară. Ca solist, interpret de muzică de cameră, a concertat în toată Europa, America de Nord și de Sud, fosta URSS și Asia. Este laureat al mai multor competiții naționale, iar în 1986 a primit Premiului Criticii Muzicale din România. A fost mulți ani la rând Director General, Director artistic, iar în prezent este Solist concertist al Filarmonicii Craiova.

Pianistul are un repertoriu cuprinzător, atât în genul concertant, cât si în cel cameral – piese, sonate pentru pian, sonate, trio, cvartete, cvintete cu pian. De-a lungul carierei sale, Mihai Ungureanu a coordonat cursuri de măiestrie în USA, Canada, Japonia, Coreea de Sud, Italia, Franța, Germania, Grecia, Republica Moldova, Japonia (Kyoto, Hiroshima) fiind frecvent invitat să participe în juriile unor concursuri internaționale.

Cristian Florea, Maestru în Artă din Republica Moldova, este un violoncelist, dirijor, manager artistic, profesor și impresar, un artist european în adevăratul sens al cuvântului.

Cristian Florea a început să studieze violoncelul sub îndrumarea profesorului Gerhard Miess la Liceul de Muzică și Arte Plastice din Sibiu, orașul său natal. În 1969 devine elev al Liceului de Muzică ,,George Enescu” București unde îi are ca profesori pe Ilie Iliescu și Josip Caleff la violoncel, Luminița Ghencea la muzica de cameră. Tentația baghetei a fost mereu prezentă, astfel că în 1986, atunci când a fondat Orchestra de Cameră Freiburg, Cristian Florea și-a împlinit un vis. După 1989 a devenit director artistic și dirijor al Filarmonicii de stat din Sibiu, perioadă în care s-a ocupat activ de infrastructura centrelor muzicale „Hermania” și „Sala Thalia”.

În 1992 a pus bazele Orchestrei Simfonice Europene și de atunci în fiecare an realizează diferite proiecte: „Concertul de Anul Nou”, „Muzica din filme”, concerte extraordinare cu mari artiști: Jose Carreras, Montserrat Caballe, Teresa Berganza, Placido Domingo, Ainoah Arteta.

În prezent este dirijorul șef al Orchestrei Naționale de Cameră a Republicii Moldova, ansamblu pe care l-a condus și în concertul din cadrul Festivalului internațional George Enescu 2011, urmat de alte invitații pentru evenimente muzicale speciale – Concert la Palatul Cotroceni, etc.

Pentru a rezerva locuri la Recitalul cameral puteți apela numerele de telefon 0236.818.212 / 0722.404.369, sau o puteți face direct la Librăria Pelin.