Zona Pieţei Cernicari în atenţia municipalităţii

 

În data de 1 februarie, primarul Lucian Costin a fost prezent în studioul Tv 24 T, unde a prezentat o serie de planuri privind dezvoltarea municipiului Tecuci.

Pe parcursul emisiunii a fost luată în discuţie o idee cu care au venit unii primari din zonă, crearea unui Centru agroindustrial pentru prelucrarea producţiei agricole, mai ales că suntem într-un bazin legumicol deosebit de bogat. Moderatorul a întrebat dacă nu ar fi normal ca în viitorul Parc industrial să se facă un Centru agroindustrial prin care produsele strânse din zonă să fie prespălate, sortate prin laser şi apoi exportate.

„Acolo, în Parcul industrial, se poate face orice. Se pot face de la chestiuni industriale, producţie, servicii, până la chestiuni de spălat legumele. Numai că, noi, ca municipalitate, nu putem să restricţionăm un agent economic care vine cu o ofertă în Tecuci şi spune <vreau să produc saltele, sau vreau să produc confecţii, creez atâtea locuri de muncă. Am nevoie de cinci mii de metri pătraţi sau am nevoie de un hectar>. Dacă vine cineva din zona agro cu atât mai bine, putem face acest lucru”, a menţionat edilul.

Lucian Costin a precizat că în viziunea sa privind dezvoltarea Tecuciului partea de agro o are în vedere în zona Pieţei Cernicari. În acest sens a fost depus la Compania Naţională de Investiţii un proiect pentru dezvoltarea acestei pieţe. Acesta a specificat că acolo sunt câteva hectare importante, care aparţin municipalităţii şi pe care pot fi dezvoltate facilităţi doar pentru sectorul agroindustrial.

„Dar am venit cu inima deschisă, am venit cu toată încrederea că un proiect benefic pentru tecuceni va trece, şi va trece fără probleme, şi uite că am avut neplăcuta surpriză ca nişte consilieri locali neştiutori, ne-binevoitori, nu ştiu cum să le spun, că nu pot să le spun altfel, au refuzat să aprobe o chestie simplă şi de impact pentru noi, ca Tecuci”, a conchis edilul.