Cursurile se desfăşoară fără incidente deosebite. Declaraţii ale directorilor din unităţi de învăţământ tecucene

 

Astăzi, 8 februarie, în toate unităţile de învăţământ din ţară elevii, mici şi mari, au început cel de-al doilea semestru. Cursurile se vor desfăşura după trei scenarii, specifice fiecărei localităţi în parte.

În municipiul Tecuci, cursurile se desfăşoară după scenariul verde. Pentru a vedea cum decurg cursurile în această primă zi de şcoală am luat legătura cu directorii unor unităţi de învăţământ din municipiul nostru.

La Şcoala gimnazială nr. 11 „Iorgu Iordan”, cu un număr de 830 elevi înscrişi, accesul s-a făcut separat pe cele trei nivele în parte.

 „Ne-am organizat şi cu distanţare şi cu trasee prestabilite. Noi avem trei intrări şi i-am împărţit et. II pe o intrare, et. I pe o intrare şi parterul pe altă intrare, ca să nu se aglomereze. Deocamdată e bine, sperăm să nu avem probleme. Au fost şi cei de la Poliţia de Proximitate, dimineaţă, şi au supravegheat. Nu sunt probleme, sperăm să nu apară pe parcurs. Mi-e teamă că la un moment dat vor apare cazuri la clase, nu neapărat din şcoală, vin de acasă, părinţii lucrează în diverse medii. Avem materiale, am avut discuţie vineri cu dl. primar, a spus că mai suplimentează săptămâna aceasta cu măşti şi dezinfectanţi”, a declarat directorul Şcolii gimnaziale „Iorgu Iordan”, prof. Cristian Stănilă.

Nici la Şcoala gimnazială nr. 10 „Dimitrie Sturdza”, unde învaţă 644 elevi, nu s-au înregistrat probleme

„Sunt toţi copiii în bănci, sunt încântaţi, sunt bucuroşi, şcoala i-a primit cu căldură, cu plăcere, cu bucurie. Revederea a fost emoţionantă, plăcută. Măşti şi dezinfectanţi, avem în rezervă. Am făcut o adresă către Primărie să facem din nou stoc. Avem de toate, o să facem o adresă să ne arondeze şi un asistent medical, un cadru medical, dar, pentru că nu întrunim numărul exact de copii o să vorbim cu grădiniţa de lângă noi să împărţim un cadru medical. La mine în clasă toţi copii au pe masă pulverizator cu spirt, au dezinfectant, au şerveţele antibacteriene. În fiecare pauză se dezinfectează băile. Avem pauze diferite, intrăm la ore diferite la cursuri, ieşim la ore diferite, nu avem pauze comune. Copiii au fost instruiţi în cursul zilei de astăzi, părinţii vor fi instruiţi, prin şedinţe online,  să ne fie alături, să verifice temperatura, starea lor de bine, să dezinfecteze materialele, să cureţe obiectele, să se asigure că atunci când copilul ajunge de la şcoală este în condiţii bune de sănătate, iar dacă se va simţi rău să se asigure că cineva îl va prelua”, a precizat directorul Şcolii gimnaziale „Dimitrie Sturdza”, prof. Florentina Golea.

Şcoala gimnazială nr. 8 – Liceul „Ovid Caledoniu” este frecventată de 910 elevi. Aceştia îşi desfăşoară cursurile în trei schimburi.

 „Cursurile decurg foarte bine. Ne-am organizat, am fost pregătiţi pentru ambele scenarii, dar suntem pe scenariul verde şi totul decurge aşa cum ne-am planificat. N-am avut probleme până în momentul de faţă, sperăm să ţină tot aşa. La materiale stăm bine, avem stoc din bugetul anului 2020, şi dezinfectanţi şi pe bănci avem tot ce ne trebuie. Sperăm să ni se răspundă la solicitarea de a mai suplimenta, dacă va fi nevoie. Am făcut adresă către Primăria Tecuci, dacă va fi posibil să fim ajutaţi. Dacă nu, când vom avea buget vom continua achiziţiile. Pentru o lună de şcoală avem tot ce ne trebuie”, a informat directorul Liceului „Ovid Caledoniu”, prof. Veronica Trofin. 

Şcoala 7 „Nicolae Bălcescu” are arondate două grădiniţe. Aici învaţă 320 de copii.

„Nu am avut probleme, noi, având puţini elevi, distanţa de un metru se poate păstra. Avem substanţe dezinfectante, săpun la baie, hârtie igienică… Avem şi două grădiniţe. Şi acolo este totul bine”, a menţionat directorul Şcolii gimnaziale „Nicolae Bălcescu”, prof. Marinela Tivdă. Aceasta a mai informat că la şcoala sa au început să vină copii din Anglia.  

La Şcoala gimnazială nr. 5 „Elena Doamna” învaţă aproximativ 450 de elevi. Astăzi au fost patru solicitări ale unor elevi care vor sta online, cu motive medicale proprii sau ale membrilor de familie

 „Totul a fost normal. Avem şi o solicitare de clasă online, din cauza unui motiv medical pentru un cadru didactic. Măşti avem, a fost distribuită câte o cutie la fiecare clasă. Elevii vin cu masca de acasă, iar în cazul în care li se rupe, se deteriorează, li se dă de la şcoală. Dezinfectanţi pentru mâini sunt în fiecare clasă şi la fiecare intrare în şcoală. Sistemul online funcţionează, în cazul în care sunt copii care rămân acasă. Avem tot ce trebuie, şcoala este pregătită”, a declarat directorul Şcolii gimnaziale „Elena Doamna”, prof. Adriana Lefter.