Eveniment cultural la împlinirea unei frumoase vârste a prof. Ștefan Andronache

 

Biblioteca municipală „Ștefan Petică” în colaborare cu Primăria Tecuci organizează mâine, 10 februarie, începând cu ora 16, o lansare de carte. Acest eveniment este dedicat prof. Ștefan Andronache, la împlinirea frumoasei vârste de 80 de ani.

 Astfel, la galeria Helios din cadrul Bibliotecii, va avea loc lansarea volumului „Documente istorice tecucene” și a albumului „Municipiul Tecuci”, ambele purtând amprenta prof. Andronache. Prezentarea va fi făcută de profesorul Mihai Pohrib și pictorul Mircea Cojocaru.

Scurtă prezentare a sărbătoritului

Ștefan Andronache s-a născut la 10 februarie 1941, în comuna Cudalbi, judeţul Galaţi. A urmat cursurile primare și gimnaziale la școala din comuna natală, iar cursurile liceale la Liceul „Gheorghe Șincai” din București și „Nicolae Bălcescu” Brăila.

În 1962 absolvă Facultatea de Filologie din Galați – Institutul pedagog de 3 ani, iar în 1984 Facultatea de română-franceză.

Între 1962-1964 îl găsim profesor la Școala din comuna Cudalbi, iar între anii 1966-2003 este bibliotecar principal și director la Biblioteca „Ștefan Petică״ Tecuci. Între anii 1992-1995 a predat biblioteconomia și istoria artelor la Liceul „Spiru Haret” Tecuci.

Este unul din cei mai importanți colecționari de cartofilie din țară, prezentând expoziții în Franța și Suedia. În perioada 1980-1990 a realizat mai multe diaporame apreciate de publicul spectator. O veche pasiune a lui a fost și a rămas fotografia artistică, fiind membru al Uniunii fotografice din România. A efectuat mai multe călătorii în Franța, Italia, Polonia, Belgia, Suedia, venind de acolo cu frumoase impresii de călătorie.

A elaborate biografii pentru mari personalități pentru Tecuci, respectiv: Ștefan Petică, Tudor Pamfile, Ion Petrovici și alții. A publicat cronici în toate publicațiile tecucene, a realizat mai multe cărți despre istoria Tecuciului și chiar în prezent lucrează la mai multe proiecte ce au în prim plan municipiul Tecuci.

Vă dorim fructuoase realizări în continuare, sănătate și un sincer La Mulți Ani!

 

One thought on “Eveniment cultural la împlinirea unei frumoase vârste a prof. Ștefan Andronache

  1. La mulți, buni și fericiți ani, erudit și distins Domn Ștefan Andronache !!

Comments are closed.