Străzile din municipiu. De ce, cum, când

 

Vineri, 12 februarie 2021. Contribuabilii tecuceni care au avut posibilitatea să asiste la sesiunea live iniţiată de primarul municipiului Tecuci au aflat motivele pentru care lucrările de reabilitare a străzilor nu reuşesc să fie în grafic.

Lucian Costin a vorbit despre străzile municipiului care nu au asfalt. Din cauza precipitaţiilor, acestea au ajuns într-o stare jalnică.

„Au fost şi multe străzi stricate de cei de la Rotary, care lucrează haotic, avem mari probleme cu aceştia. Chiar înainte de a intra în live am primit o filmare de pe una din străzi, Aleea Matei Basarab, s-a rămas fără apă potabilă pentru că iar s-a spart o ţeavă. Am sunat Serviciul de monitorizare să ia legătura cu cei de la Rotary, pentru a remedia problema”, a precizat edilul.

Primarul tecucean a explicat faptul că străzile, în principal, sunt stricate de două chestiuni, de vremea umedă şi lucrările la canalizare şi apă.

„Săptămâna aceasta am încheiat primul contract din acest an privind reabilitarea străzilor şi am anunţat un program de reabilitare a acestor cartiere. În schimb, de la momentul anunţării s-a schimbat vremea, motiv pentru care nu ştiu dacă se va mai putea respecta calendarul iniţial şi cred că va suferi ceva schimbări.”

În prima şi a doua zi, câştigătorul acestui contract a intervenit pe străzi, dar, din cauza umezelii, nu a putut face minuni. În Cartierul Tineretului s-au încărcat câteva maşini cu nămol, urmează nivelarea străzii, apoi se vine cu un strat de balast şi un compactor.

„Săptămână de săptămână, mai ales în weekend, merg să inspectez şantierele care sunt deschise, văd şi străzile pe care mi le comunicaţi în mesaje private. Vreau să vă spun că ştiu exact ce se întâmplă în fiecare cartier”, a menţionat Lucian Costin

Edilul a precizat că se poate interveni tehnic doar în anumite condiţii. Terenul trebuie să fie uscat pentru ca utilajele, grederul, să poată nivela aceste străzi.

„Îmi scrieţi că sunt cartiere cu foarte mari probleme, dar trebuie să înţelegeţi. Dacă punem în noroi o maşină de piatră, nu facem altceva decât să facem o cantitate de noroi mai mare. Pentru a remedia această problemă trebuie să respectăm nişte proceduri tehnice, nu se poate altfel”, a mai spus primarul tecucean.