Taxe mai mici de șapte ori pentru cei care doresc să își amenajeze terase pe timpul verii

 

În contextul pandemic, în care toată lumea are de suferit, primarul municipiului Tecuci consideră că orice sprijin este binevenit. Astfel, Primăria Tecuci a lansat în dezbatere publică un nou regulament pentru funcționarea HORECA, prin care cei ce doresc să își deschidă terase pe timpul verii, prin închirierea de suprafețe de teren de pe domeniul public, să plătească taxe mai mici.

Taxe mai mici de șapte ori pentru cei care doresc să își amenajeze terase pe timpul verii. Este ceea ce propune administraţia locală

„Sunt adeptul taxelor și impozitelor mici, pe care să și le permită toată lumea. De altfel, aceasta este diferența fundamentală între politica liberală și cea socialistă”, a declarat Lucian Costin.

Concret, a fost propusă o taxă de 0,7 lei/mp/zi, în loc de 5 lei/mp/zi, cât este în acest moment taxa de ocupare a domeniului public. S-a făcut și o simulare de cost. Pentru 40 de metri pătrați de terasă, un antreprenor va plăti 28 de lei/zi, față de 200 lei/zi cât plătea până acum.

„Cred, sincer, că este o măsură benefică atât pentru antreprenori, dar și pentru tecucenii care, în zilele de vară, se mai pot relaxa la câte o terasă. Viața trebuie să-și urmeze cursul normal, firește cu respectarea regulilor impuse în această perioadă”, a menţionat edilul.

Noul regulament se află în dezbatere publică, până pe data de 15 martie.

Cei interesați sunt invitaţi să vină cu propuneri, observații și sugestii prin fax la numărul de telefon 0236.826.054, sau la adresa de email: registratura@primariatecuci.ro .