Comasarea instituţiilor de cultură se află în atenţia administraţiei locale

 

La ultima întâlnire cu tecucenii, primarul municipiului Tecuci a vorbit despre reorganizarea administrativă pe care intenţionează să o demareze în următoarea perioadă.

Vineri, 12 februarie, Lucian Costin a precizat că intenţionează să pună în aplicare aceste reorganizări după ce se va consulta cât mai mulţi tecuceni, pentru a fi sigur că ia cele mai bune decizii. În acest context, a fost luată în discuţie comasarea instituţiilor de cultură tecucene.

„An de an, instituţiile de cultură, vorbim aici de trei instituţii de cultură – Muzeul, Biblioteca şi Casa de cultură, consumă din bugetul nostru, al tecucenilor, undeva la 800.000 lei de fiecare instituţie, adică 24 de miliarde lei vechi anual. Din păcate, nu văd şi finalitatea actului cultural pentru noi, ca tecuceni”, a declarat Lucian Costin.

Edilul a mai spus că trebuie să cerceteze cu mare atenţie ceea ce se întâmplă în aceste instituţii, pentru a reduce cheltuielile.

„Astfel, cred că putem să facem mai multă performanţă în această arie a administraţiei locale”, a conchis primarul.

 

One thought on “Comasarea instituţiilor de cultură se află în atenţia administraţiei locale

  1. Observ că atunci când vine vorba de redus cheltuielile primele tăieri se fac la cultură. Aud că lumea se plânge de lipsa activităților culturale. Pe de altă parte, cei implicați susțin că primăria nu le alocă fonduri pentru a putea organiza astfel de manifestări. Spre exemplu, se spune că nu sunt bani pentru festivalul ,,Floare de April”. Din punctul meu de vedere a aloca fonduri doar pentru funcționarea acestor instituții, adică numai pentru plata salariilor angajaților, nu se justifică. Dacă nu se mai pot finanța activitățile culturale nu ar fi mai potrivit ca acestea să iasă de sub tutela administrației publice locale, și să treacă în administrarea Consiliului Județean (Biblioteca ), Ministerului Culturii ( Muzeul) sau chiar să se autofinanțeze, așa cum era de pildă pe vremea lui Lazăr Gheorghe? Altfel, în starea în care au fost aduse finanțele municipalității, de către fosta administrație, cele trei instituții de cultură tecucene se vor desființa.

Comments are closed.