Serviciul Înmatriculări şi Permise nu se mai mută în Primărie

 

Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare Vehicule a solicitat Primăriei Tecuci alocarea unui spaţiu pe termen limitat, astfel încât să permită adăpostirea oamenilor pe timp de ploaie, pe timp de frig. 

Întrucât la Primărie există fosta sală de şedinţe care nu se foloseşte şi care are un spaţiu generos, a fost iniţiat un proiect de hotărâre privind mutarea Serviciului de la Poliţia municipală în sediul Primăriei Tecuci.

„Dacă dv. identificaţi altă soluţie, m-aş bucura. Nu există altă soluţie care să corespundă tehnic cu ceea ce ne cer cei de la Serviciul comunitar de permise”, a declarat iniţiatorul proiectului, primarul Lucian Costin.

Acesta a făcut precizarea că au fost căutate şi alte variante, pentru alte clădiri, dar nu a fost identificată o clădire care să permită adăpostirea unui număr mare de oameni.

„Intenţia este lăudabilă, dar prost aplicabilă din punctul meu de vedere. Toţi beneficiem de aceste servicii, o înmatriculare, un permis de conducere, dar observ o tendinţă şi cu sediul CAR. Se va transforma Primăria într-un mic talcioc, o să meargă oricine. Dacă ar merge numai tecuceni, neavând nimic cu domnii de la Munteni, Cosmeşti, Barcea şi din altă parte. Şi aşa Primăria este aglomerată, mă plimb rar prin Primărie, mai aduceţi nişte domni de la Cosmeşti, Munteni. Eu cred că ideea este bună, mă gândeam la un spaţiu unde e Starea Civilă. Sunt domnii cu paşapoarte care nu au activitate foarte bogată şi au o cameră, nu ştiu numărul de camere de acolo. Soluţia de a muta în Primărie, chiar şi temporar, acest Serviciu, ca locaţie nu mi se pare o idee bună”, a intervenit consilierul Tudor Cîmpanu.

Edilul a menţionat că la Evidenţa Populaţiei nu se poate aloca, spaţiul fiind insuficient, iar clădirea va intra în renovare în scurt timp.

„În afara acestui aspect, că vor veni cetăţeni care nu sunt locuitori ai municipiului Tecuci, trebuie să luăm în calcul şi faptul că în clădirea în care îşi desfăşoară activitatea Primăria există un proiect cu finanţare europeană, practic un şantier. Nu cred că este varianta cea mai bună, trebuie să găsim alte variante”, a precizat consilierul Cosmin Miron.

Au mai fost luate în considerare sediul fostului Oficiu Prefectural, clădirea de lângă Poliţa municipală şi fostul sediu al Direcţiei de taxe şi impozite. Însă, Oficiul Prefectural este centru de vaccinare, clădirea de lângă Poliţie e dată către Zone Verzi, găzduind birouri şi personal de execuţie, iar în fostul sediu al Taxelor şi impozitelor în prezent se află Arhiva municipalităţii.

„Orice locaţie am alege, să avem în vedere faptul că trebuie să facă conexiunea cu STS-ul pentru acele servere. Conexiuni STS sunt la Evidenţa Populaţiei şi la Poliţia municipală. Din acest motiv am optat către Primărie”, a precizat iniţiatorul proiectului.

„Eu zic să mai aşteptăm o săptămână, două, pentru că se încălzeşte. Găsim o soluţie împreună, dacă la Primărie nu se poate”, a conchis consilierul Claudiu Gavril.   

Proiectul a fost retras, urmând să fie repus pe ordinea de zi la o şedinţă viitoare.