Alte premii pentru interpreții tecuceni. Participare la „Glasul Ghioceilor”

 

Ansamblul Folcloric „Țara Vrancei” a organizat joi, 4 martie 2021, ora 17, la Sala „Balada” din Focșani, Festivalul folcloric interjudețean „Glasul Ghioceilor” ediția 2021.

Convinși fiind de faptul că folclorul nu este numai divertisment, că prin folclor se poate face educaţie şi informare, apropierea tinerilor de cultura tradițională este o datorie patriotică și trebuie transmisă cu multă dragoste și responsabilitate, din generație în generație.

Portul tradițional a fost obligatoriu, fiecare concurent a fost parte a unei deosebite parade a costumele populare din diverse zone ale țării. 

La reușita întregului festival au contribuit și calitățile vocale și interpretative, repertoriul ales, autenticitatea costumului popular și excelenta organizare realizată de marea doamnă a cântecului popular, solista Maria Murgoci.

Casa de Cultură Tecuci a fost reprezentată pe scena Sălii de spectacole „Balada” a Ansamblului Folcloric „Țara Vrancei”- Focșani, de Nikolas Ghiorghiu și Ilaria Bejan, de la clasa de canto a profesorului Claudiu Vișan.

Toți concurenții au fost răsplătiți cu diplome și premii.