Spectacol dedicat mamelor pe scena tecuceană – Foto

 

„Mulțumesc, iubită mamă!” a fost titlul spectacolului muzical-coregrafic pregătit de Casa de cultură Tecuci, cadou pentru ființa cea mai iubită, eveniment desfășurat la Sala „Ion Petrovici”, duminică după amiază.

De altfel, în deschiderea spectacolului, prezentatorul Mihail Vasilache a spus printre altele că mama este, pentru noi toți, ființa cea mai dragă, mai ales pentru faptul că ea ne-a dăruit cadoul cel mai de preț – Viața! De aceea, această strânsă legătură dintre mamă și copil este mereu cântată sau scrisă în frumoase melodii sau poezii, unind cu adevărat sufletele acestora: „Acest lucru, îl facem și noi, acum, cei de la Casa de cultură, oferindu-vă acest spectacol, pe această scenă și în această sală.  De aceea, pentru încurajarea celor ce vor evolua în fața dv., vă cer să-i încurajăm cu multe aplauze pentru că acestea, în ultimul timp, din motive bine știute, au lipsit din viața noastră”.

 Spectacolul a fost o realizare bine închegată, cu multă muzică ușoară, muzică populară, dar și frumoase dansuri oferite atât de cunoscuta trupă Zumba, condusă de neobosita Alexandra Poloboc, dar și de Salonul de dans Tecuci, condus de Robert Avram.

Și astfel, am urmărit circa 30 de tineri interpreți, din cei peste 50 conduși și instruiți de profesorii Mircea Călianu și Claudiu Vișan. 

Așa cum era și normal, figura predominantă a tuturor pieselor prezentate a fost Mama, titlurile cântecelor legându-se de această ființă, fie că piesele se numeau – Mama, Mama ce cuvânt frumos, Azi e ziua mamei mele, Măicuța mea, Cine m-a făcut om mare, Azi e ziua ta, Mulțumesc iubită mamă, Mama mea e cea mai bună, Mama iartă-mă, Norocul meu e mama, Stai lângă mine mama, Ochii mamei mele și multe altele.

Muzica populară a fost reprezentată de tinerele soliste Georgiana  Geană, Alina Bărgoianu, Cosmin Dragomir, în timp ce muzica ușoară a avut soliștii: Mădălina Buruiană, Elena Sălăvăstru, Eliza Deliescu, Lorena Dumbravă, Daniela Rusu, Irene Cărăuș, Elena Lupu, Nicoleta Miron, Roxana Dănceanu, Ana Bulancea, Miruna Poenescu, Rebeca Maria Ioan, Andreia Irimia, Nectaria Maria Lungeanu, Nicolae Gheorghiu, Greta Donu, Lorena Teslaru, Alexandra Gavrilă, Arun Durancea, Beatrice Andreea  Munteanu, Ștefania Popa, Sara Mihai, Diana Tudor, Georgiana Panaite, Alexandru Marian, Ilaria Bejan, Alexandra Zaharia și Daria Negoiță.

 Un moment special  l-a constituit prezența pe scenă a duetului Ana și Gabriela Călin cu frumoasa piesă „Două inimi”, interpretele fiind de fapt fiica și mama.

Marea majoritate a interpreților, intrând pe scenă, începeau prin a spune „La mulți ani tuturor mamelor!” Am urmărit cu interes și evoluția celor şapte componente ale trupei Zumba, cu cele trei apariții în spectacol, dar și frumusețea dansurilor copiilor de la Salonul de Dans precum și a duetului coregrafic Robert și Denisa Aevoaie.

Acest spectacol a fost un cadou frumos oferit de Casa de cultură tuturor tecucenilor. Felicitări realizatorilor!

 

Iancu Aizic