Teatru cu sala aproape goală. Casa de cultură nu promovează acțiunile plătite din visteria locală

 

Printre cadourile pe care Primăria Municipiului Tecuci le-a oferit tecucenilor se numără spectacolul prezentat pe scena Sălii „Ion Petrovici״, luni 8 martie, de  Ziua Femeii.

 Astfel, Trupa de teatru intitulată „Teatrul din buzunar״ formată din artiștii gălățeni Vlad Ajder și Geanina Sion, a oferit două reprezentaţii, de la orele 17 si 19, pentru respectarea cu strictețe a normelor impuse. Cei doi actori au prezentat piesa „Noi doi și un peron”, regia Dan Mirea, realizat după textul regretatului umorist Ion Băieşu care, prin actorii Coca Andronescu și Octavian Cotescu, a dat viață celebrelor personaje Tanța și Costel, prezent mult timp pe micul ecran.

A fost evocată întâlnirea celebrului cuplu plecând de la întâlnirea lor din gară, trecând pe la nunta acestora, perioadele frumoase și mai puțin frumoase din viața lor şi până la petrecerea unui revelion la bătrânețe, sleiți de puteri, dar cu dorința de viață. A fost un spectacol agreabil, gustat de publicul spectator.

 La acest eveniment, care nu a fost anunțat decât pe pagina de socializare a instituției, au fost prezenți vreo 40 de spectatori la prima reprezentație, și până în 50 la cea de a doua. Așa cum e învățată de ani de zile, conducerea instituției, uitată în interimat de foarte mult timp, nu promovează nici o manifestare. S-a ajuns în situația de a se derula o piesă, din banii contribuabililor, dar care să nu fie adusă la cunoștința publicului tecucean.

Așa cum s-a procedat pe timpul fostei administrații, așa se procedează și în prezent, populația nefiind informată despre evenimentele care se desfăşoară în urbea noastră.

 

 

error: Content is protected !!