Trei tecuceni reţinuţi după ce au înşelat cinci persoane prin metoda „Covid-19”

 

În perioada ianuarie – februarie 2021, trei bărbaţi din municipiul Tecuci ar fi indus în eroare cinci persoane din județul Vrancea, folosind metoda „Covid-19”.

Unul dintre bărbați, în vârstă de 39 de ani, ar fi apelat în mod aleatoriu mai multe numere de telefonie fixă și s-ar fi prezentat a fi inițial fiu al victimei, ce s-ar fi aflat internat în spital, infectat cu Covid 19. Apoi, prin schimbarea timbrului vocal se recomanda a fi medic și pretindea victimelor diferite sume de bani pentru achiziționarea unor aparate medicale.

Sumele erau ridicate direct de la domiciliul persoanelor înşelate de către un bărbat de 29 de ani, care se deplasa cu un autoturism condus de al treilea bărbat, în vârstă de 21 de ani.

Cei trei tecuceni au fost identificați după ce au reuşit să înşele cinci persoane folosind această metodă. Bărbaţii au fost reținuți de poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Vrancea, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Focșani.

Pe numele acestora a fost deschis un dosar penal. Sunt cercetați pentru comiterea infracțiunilor de înșelăciune în formă continuată și complicitate la înșelăciune în formă continuată.

Urmează să fie prezentați Judecătoriei Focșani cu propunere de arestare preventivă, se arată în comunicatul IPJ Vrancea.