Poftiţi la cărţi! Lucrările maestrului Ionel Necula puse la dispoziţia tuturor amatorilor

 

Un fapt inedit are loc vineri, 19 martie, la Casa de cultură Tecuci, atunci când renumitul scriitor Ionel Necula îşi va împărţi rodul muncii de o viaţă tuturor iubitorilor de carte.

„Anunț cititorii din Tecuci și din localitățile limitrofe faptul că ofer cărțile mele tuturor celor interesați. Amatorii sunt așteptați în holul Casei de Cultură, vineri, 19 martie, ora 9, unde vor fi expuse lucrările din care fiecare poate alege ceea ce consideră că-l interesează. Invitația se adresează deopotrivă bibliotecilor școlare care au posibilitatea să-și îmbogățească fondul de carte”, informează scriitorul Ionel Necula.

În plus, aflăm că scriitorul va pune la dispoziţie între 1.000 şi 2.000 de exemplare, funcţie de cerere. Numărul apariţiilor literare scoase de Ionel Necula este de 90.

Cine este Ionel Necula

La 12 mai 1940 se naște în comuna  Liești, din județul Galați, Ionel Necula, fiu al țăranilor răzești, Ion și Elena. Urmează cele 7 clase elementare la Liești, apoi Liceul la Tecuci.

În anul 1970 absolvă Facultatea de Filosofie din București și își susține examenul de diplomă cu o lucrare despre „Filosofia cunoașterii la Lucian Blaga”, personalitate care îi va rămâne un reper în viață și activitatea tânărului, pe atunci, Ionel Necula.

Ionel Necula lucrează o perioadă în învățământ, apoi la Casa de cultură, de unde se va pensiona în anul 2000.

Din anul 2005 este membru al USR.  Privind titlurile lucrărilor publicate de scriitorul Ionel Necula, ești total impresionat de numărul acestora, ajungând la 90 de apariţii la început de an 2021.

Ionel Necula este Cetățean de Onoare al comunei Liești dar și al Municipiului Tecuci.

În ritmul în care lucrează, probabil la sfârşit de an, Ionel Necula va atinge pragul a 100 cărţi publicate. Succes maestre!