Tecuciul în scenariul galben

 

Astăzi, 19 martie 2021, Comitetul Judeţean  pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) a adoptat mai multe măsuri privind stoparea răspândirii coronavirusului în judeţul Galaţi.

„Începând cu data de 20 martie 2021, ora 00.00, pentru unitatea administrativ teritorială Tecuci, unde incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare de 1,5 și mai mică sau egală cu 3 / 1.000 de locuitori, se vor aplica, pentru o perioadă de 14 zile, măsurile prevăzute în Hotărârea de Guvern nr. 293 din 10 martie 2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 14 martie 2021, precum și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19”, se arată în hotărârea CJSU Galaţi.

Astfel, pentru 14  zile, unităţile de învăţământ din Tecuci se vor afla în scenariul galben, urmând ca la expirarea acestui termen să fie făcută o nouă analiză de către Direcția de Sănătate Publică Galați.

În aceeaşi şedinţă a fost stabilit scenariul roşu la nivelul comunei Băneasa, scenariul galben pentru localităţile Berești şi Târgu Bujor, precum şi comunele: Braniștea, Cerțești, Corod, Cudalbi, Cuza Vodă, Foltești, Jorăști, Liești, Suhurlui, Valea Mărului.

Unităţile de învăţământ din comunele Buciumeni, Cavadinești, Nămoloasa, Nicorești, Oancea, Piscu, Rădești și Smârdan, se află în scenariul verde.

Toate scenariile vor intra în vigoare începând de luni, 22 martie.